Type to search

ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη συμπλοκή ξέσπασε στη Βηρυτό .

Share

Ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βηρυτό σήμερα Πέμπτη (14/10),
κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον του επικεφαλής δικαστή που διερευνούσε τη μαζική έκρηξη 4 Αυγούστου 2020, στο λιμάνι της πόλης.

Μετέπειτα διαμαρτυρία ξέσπασε έξω από το Μέγαρο Δικαιοσύνης όπου η βαριά οπλισμένη, υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ, κατηγόρησε τον Μπιτάρ ότι διεξάγει μια πολιτικοποιημένη έρευνα που επικεντρώνεται μόνο σε συγκεκριμένα άτομα.

Την ίδια ώρα πυροβολισμοί αντήχησαν στην πρωτεύουσα και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στα νότια σιιτικά προάστια, υποδεικνύοντας ότι τα θύματα ήταν Σιίτες της ομάδας Χεζμπολάχ.

Ο στρατός του Λιβάνου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα πυρά είχαν στόχο διαδηλωτές καθώς περνούσαν από έναν κυκλοφοριακό κύκλο που βρίσκεται σε μια περιοχή που χωρίζει χριστιανικές και σιιτικές μουσουλμανικές συνοικίες.

Εκρήξεις πυροβολισμών ακούγονταν για αρκετές ώρες, μαζί με αρκετές εκρήξεις που φάνηκαν να είναι πυραυλοβομβίδες που εκτοξεύονταν στον αέρα.

Ο στρατός του Λιβάνου αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή και είπε ότι θα ανοίξει πυρ εναντίον κάθε ένοπλου ατόμου στο δρόμο.

Ο Λίβανος φαίνεται να είναι στα πισωγυρίσματα του εμφυλίου πολέμου 1975-90, όπου σηματοδοτούν μερικές από τις χειρότερες εμφύλιες συγκρούσεις του Λιβάνου εδώ και χρόνια και υπογραμμίζουν μια βαθύτερη πολιτική κρίση για την έρευνα της καταστροφικής έκρηξης στις 4 Αυγούστου 2020.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *