Type to search

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στην Ιαπωνία οι Έλληνες αθλητές ενόργανης.

Share

Οι Έλληνες αθλητές της Εθνικής ανδρών θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Κιτακιούσου, στην Ιαπωνία (18-24 Οκτωβρίου).

 

Οι έξι αθλητές αναχώρησαν χθες (Τρίτη 12/10) με προορισμό την ιαπωνική πόλη.

Οι οποίοι είναι ο Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο ατομικό: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) και Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο). Οι δύο τελευταίοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εμφάνιση στον θεσμό.

Μαζί τους ταξιδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης και ο διεθνής κριτής Λευτέρης Μπουτάκης.

 

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αλλά μόνο ατομικά αγωνίσματα, καθώς απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων και του σύνθετου ατομικού.

Θα είναι το τελευταίο μεγάλο ραντεβού που θα διεξαχθεί με τον Κώδικα Βαθμολογίας του Ολυμπιακού κύκλου 2016-2021, καθώς από τη νέα χρονιά θα τεθεί σε ισχύ ο αντίστοιχος Κώδικας Βαθμολογίας της περιόδου 2022-2024, βάσει του οποίου οι αθλητές θα αναπροσαρμόσουν τα προγράμματά τους, ξεκινώντας την πορεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας έχουν δηλώσει συμμετοχή 388 αθλητές και αθλήτριες από 58 χώρες (236 άνδρες, 152 γυναίκες), ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκεται ο γεννημένος στην Κιτακιούσου Κόχεϊ Ουτσιμούρα, κάτοχος δύο Ολυμπιακών και έξι παγκόσμιων τίτλων στο σύνθετο ατομικό, που αναμένεται να κάνει την αποχαιρετιστήρια εμφάνισή του στη γενέθλια πόλη του.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *