Type to search

Οικονομια

Κύπρος: ανησυχία για τις αυξήσεις στα αγαθά.

Share

Η Κύπρος όπως φαίνεται δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στην αύξηση των αγαθών. Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα των 10 ετών λόγω του αυξανόμενου κόστους του σιταριού, των σιτηρών, των σακχάρων και των φυτικών ελαίων.

 

Οι προμηθευτές να έχουν ήδη ενημερώσει τα σούπερ μάρκετ για αυτό το αναπόφευκτο ζήτημα, όπου

μια σειρά βασικών καταναλωτικών αγαθών όπως το ψωμί, το γάλα, τα αυγά, το τυρί, τα ζυμαρικά και το κρέας θα έχουν μια επικείμενη αύξηση των τιμών.

 

Συγκεκριμένα, η τιμή του ψωμιού πρόκειται να αυξηθεί άμεσα έως και 20%, μαζί με αυτά των μακαρονιών και των δημητριακών.

 

Επιπλέον, η τιμή του αλευριού αναμένεται να είναι 11%, αυτή των μπισκότων κατά 5%, της σκόνης πλυσίματος κατά 4,5%, του καφέ κατά 7%και των ζωοτροφών κατά 20%.

 

Οι καταναλωτές αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτές τις αυξήσεις τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου.

 

Το θέμα απασχολεί έντονα τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εμπορίου και Γεωργίας, αλλά και τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων που άρχισαν ήδη να αναζητούν και να επεξεργάζονται νομοθετικούς τρόπους στήριξης των πολιτών, για να ανταπεξέλθουν στη δεινή οικονομική κατάσταση που περιέρχονται.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *