Type to search

ΔΙΕΘΝΗ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Κεντρική Μουντιάλ 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα – Σουηδία: “Κρύο, καιρός για διπλό”

Share

Για την μεγάλη νίκη (…πρόκριση) ετοιμάζεται η Εθνική Ελλάδος στην Σουηδία στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Η γαλανόλευκη αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ (12/10) στις 21:45, την Σκανδιναβική ομάδα στην Στοκχόλμη έχοντας μια μοναδική, ίσως και τελευταία, ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα και να βρεθεί στην 2η (ή ακόμη και στην 1η) θέση της βαθμολογίας ώστε να παίξει στα μπαράζ (ή να προκριθεί απευθείας αντίστοιχα).

Η Σουηδία έχει 12 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω στους 9 με την Ισπανία να πρωτοστατεί στον όμιλο με 13, με δύο αγωνιστικές να απομένουν πριν το τέλος. Σε αυτές η εθνική μας αντιμετωπίζει την Ισπανία και το Κόσοβο εντός έδρας και γίνεται έτσι αντιληπτό η κομβική σημασία του σημερινού αγώνα.

Στα πλάνα του Φαν Σιπ για την σημερινή ενδεκάδα δεν θα είναι ο τιμωρημένος με κάρτες Τζαβέλας, ο τραυματίας Παπαδόπουλος και ο Ζέκα που υπέστη ρήξη χιαστού. Πιθανότατα οι 10 εκ των 11 να μείνουν ίδιοι σε σχέση με το ματς του Σαββάτου με την Γωεργία και η μοναδική αλλαγή να είναι ο Σταφυλίδης στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Τζαβέλα. “Πάμε για να πάρουμε τη νίκη, καθώς αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Θέλουμε να παίζουμε με τον τρόπο που έχουμε σχεδιάσει. Τα παιδιά προσπαθούν να παίξουν με αυτά τα στοιχεία που θέλουμε να τους μεταδώσουμε. Αύριο θα πάμε να παίξουμε, όπως στο πρώτο παιχνίδι τον Σεπτέμβριο” τα λόγια του Ολλανδού στην Συνέντευξη Τύπου.

Από την άλλη πλευρά οι Σουηδοί αποκάλυψαν ήδη από χθες την 11αδα που θα παραταχθεί πριν την σέντρα σε κλασικό σχηματισμό 4-4-2 με τους Όλσεν, Κραφτ, Λιντέλεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ίσακ και Κουάιζον να παίρνουν φανέλα βασικού.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Τομπίας Στίλερ, με βοηθούς τους Κρίστιαν Γκίτελμαν, Έντουαρντ Μπέιτινγκερ και 4ο τον Κρίστιαν Μπανστούμπνερ. Στο VAR θα είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Ντίνγκερτ και AVAR ο συμπατριώτης του Γκίντερ Περλ.

Το Friends Arena όπου και θα διεξαχθεί το ματς αναμένεται κατάμεστο καθώς έχει ανακοινωθεί ήδη το sold out από την Σουηδική ομοσπονδία και πάνω από 55.000 κόσμος θα βρεθεί στις εξέδρες μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες. Από και εκεί πέρα όλα δείχνουν φαβορί την Σουηδία και σίγουρα η πίεση αυτή μπορεί να φέρει αντίδραση για την εθνική μας ώστε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο και να βρεθεί εν τέλει μετά από 8 χρόνια σε τελική φάση διοργάνωσης.

Επιμέλεια: Νώντας Τσαρτσάλης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *