Type to search

Οικονομια

Κύπρος: Με καλά δεδομένα συνταξιοδότησης.

Share

Η Κύπρος βρίσκεται στις δέκα χώρες με τα καλύτερα δεδομένα συνταξιοδότησης καθώς οι εργαζόμενοι όταν συνταξιοδοτηθούν, λαμβάνουν σύνταξη που αντιστοιχεί σε μεγάλο μερίδιο των προηγούμενων εισοδημάτων τους.

 

Σε βρετανική έκθεση για το συνταξιοδοτικό, ο ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος Σάιμον Λίστερ, προσπαθεί να συγκρίνει τις συντάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι των συντάξεων στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Ο παγκόσμιος μέσος όρος του ποσού που λαμβάνεται κατά τη συνταξιοδότηση, σε σύγκριση με τα εισοδήματα πριν τη συνταξιοδότηση, ανέρχεται στο 59,8%. Η Κύπρος βρίσκεται στην ένατη θέση, καθώς υπολογίζεται πως οι συντάξεις, ανέρχονται στο 83,6% των εισοδημάτων που κερδίζουν οι πολίτες, πριν από την συνταξιοδότηση.

 

Στην πρώτη θέση με το μεγαλύτερο ποσοστό του μέσου προ-συνταξιοδοτικού εισοδήματος να παραχωρείται κατά τη συνταξιοδότηση, βρίσκεται η Ινδία (94,3%), διασφαλίζοντας τη συνέχιση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων και μετά τη συνταξιοδότηση. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ιταλία (92,8%) που παρέχει τα καλύτερα δεδομένα συνταξιοδότησης στην Ευρώπη, προσφέροντας 92,8% των προ-συνταξιοδοτικών εισοδημάτων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Τουρκία (92%), στην τέταρτη η Βουλγαρία (91,1%) και στην πέμπτη το Λουξεμβούργο (90%).

 

Στον αντίποδα, το χαμηλότερο ποσοστό προ-συνταξιοδοτικών εισοδημάτων κατά τη συνταξιοδότηση, παρέχεται στο Μεξικό με το ποσοστό να ανέρχεται μόλις στο 23.6%. Ακολουθεί η Νότια Αφρική (27,9%), η Μεγάλη Βρετανία (28,5%) και η Λιθουανία (29,7%).

 

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων, η έρευνα εξέταζε το ποσοστό προ-συνταξιοδοτικών εισοδημάτων.

Πολλοί άνθρωποι απευθύνονταν στις μηχανές αναζήτησης για να κάνουν τις ερωτήσεις τους. Όπως φάνηκε περισσότερο ανησυχούν για τις συντάξεις τους άνθρωποι μέσης ηλικίας καθώς είχαν το υψηλότερο ποσοστό εγγραφής σε συνταξιοδοτικά συστήματα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *