Type to search

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σε ισχύ από σήμερα οι νέες χαλαρώσεις του Υπουργικού Συμβούλιου.

Share

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρία, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηπαντέλας επισήμανε για το ότι καταγράφεται αυτή την περίοδο, όπου υπάρχει σταθερή βελτίωση των επιδημιολογικών και νοσοκομειακών δεικτών, με μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων και των θανάτων.

 

Η προσεκτική άρση περιορισμών επιβάλλεται, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα διασποράς του ιού στην κοινότητα, καθώς η αλλαγή των καιρικών συνθηκών τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την ενδεχόμενη έξαρση των εποχικών λοιμώξεων την χειμερινή περίοδο και το γεγονός ότι χρειάζεται να δοθεί επιπρόσθετος χρόνος για αύξηση του αριθμού των πολιτών που εμβολιάζονται με την 3η δόση.

 

To Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω:

  1. παρουσία θεατών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες σε πληρότητα 75% της χωρητικότητας του γηπέδου,

 

Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, είτε Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών.

 

 

  1. Την λειτουργία θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων με

μέγιστο αριθμό προσώπων 300 άτομα σε εσωτερικούς χώρους,

μέγιστος αριθμός προσώπων 350 άτομα σε εξωτερικούς χώρους,

με πληρότητα 75% της χωρητικότητας του υποστατικού

Νοουμένου ότι στα υποστατικά εισέρχονται μόνο άτομα με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες ή με πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR με ισχύ 72 ωρών.

 

  1. Λειτουργία υποστατικών/χώρων και διενέργεια κοινωνικών εκδηλώσεων: Τηρουμένων των μέτρων αποστασιοποίησης και των εκάστοτε υγειονομικών πρωτοκόλλων και προνοιών του εν ισχύι Διατάγματος με αύξηση του μέγιστου αριθμού προσώπων στα υποστατικά.

 

Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία των επιδημιολογικών δεικτών και θα επαναξιολογεί τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται σε τακτική βάση.

Η παράταση των υπόλοιπων μέτρων θα είναι μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2021.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *