Type to search

ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια κατάταξη Κυπριακού διαβατήριου.

Share

Σύμφωνα με τον τελευταίο Henley Passport Index, κάτοχοι Κυπριακού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν σε 176 προορισμούς χωρίς βίζα.

 

To Κυπριακό διαβατήριο κατέλαβε τη 15η θέση από τα 198 διαβατήρια, μειώνοντας δύο θέσεις από το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

 

Η Henley Passport Index όπως ανέφερε, στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, η Ιαπωνία μοιράζεται την πρώτη θέση με τη Σιγκαπούρη λόγω της βαθμολογίας χωρίς βίζα και κατά την άφιξη σε 192 χώρες.

Το Ελληνικό διαβατήριο καταλαμβάνει την έβδομη θέση με πρόσβαση σε 186 χώρες.

Εν τω μεταξύ, οι Αφγανοί υπήκοοι κάθονται στο κάτω μέρος του δείκτη με πρόσβαση σε μόλις 26 χώρες χωρίς να απαιτούν εκ των προτέρων βίζα.

 

Η εταιρεία Henley Passport Index εδρεύει στο Λονδίνο και από το 2006 παρακολουθεί και συγκρίνει 198 διαβατήρια και περιλαμβάνει 226 προορισμούς, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) τη μεγαλύτερη, πιο ακριβή βάση δεδομένων ταξιδιωτικών πληροφοριών και ενισχυμένη από την ερευνητική ομάδα της Henley & Partners.

 

Οι τελευταίοι 18 μήνες της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα το «μεγαλύτερο παγκόσμιο κενό κινητικότητας» στην 16χρονη ιστορία του Henley Passport Index. Ωστόσο οι ειδικοί πρότειναν ότι οι περιορισμοί για εισόδους σχετίζονται και χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *