Type to search

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Με αλλαγές στα SafePass αποφάσισε το υπουργείο Υγείας.

Share

Αλλαγές στο SafePass έρχονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα δικαιούνται όσοι έκαναν μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, αφού όπως διαπιστώθηκε δεν έχουν επαρκή θωράκιση απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα.

Την αλλαγή ενέκρινε ήδη το Υπουργικό Συμβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή το πιθανότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Καθώς έχουν περάσει τριάντα ημέρες από τότε που κάποιος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου και δεν εμφανιστεί για να του χορηγηθεί η δεύτερη δόση, τότε δεν θα δικαιούται SafePass. Θα πρέπει δηλαδή να υποβάλλεται κάθε 72 ώρες σε rapid test, με το κόστος να το επωμίζεται ο ίδιος όπως ισχύει και στους μη εμβολιασμένους
Όπως καταγράφτηκε 11 χιλιάδες άτομα, δεν προχώρησαν στη δεύτερη δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 30 ημέρες από την πρώτη. Άρα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ αντιγόνου ή σε rapid test, προκειμένου να το επιδεικνύουν στους χώρους εργασίας τους αλλά και στα υπόλοιπα υποστατικά όπου είναι υποχρεωτικό.
Επρόκειτο για μια πρόταση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα προς το Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία εγκρίθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, έπειτα και από τις συστάσεις επιστημόνων, οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το χαμηλό ποσοστό προστασίας που προσφέρει μόνο μία δόση του εμβολίου, έναντι της ινδικής μετάλλαξης Δέλτα, που έχει επικρατήσει στην Κύπρο, εδώ και εβδομάδες.
Η απόφαση του Υπουργικού θα τεθεί σε ισχύ, όταν εκδοθεί σχετικό διάταγμα από τον υπουργό Υγείας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *