Type to search

Premier League: Παίκτες διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο και τον Μπιλ Γκέιτς

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Premier League: Παίκτες διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο και τον Μπιλ Γκέιτς

Share

Έντονα τα προβλήματα στην Αγγλία καθώς όπως μας ενημερώνει η Daily Mail μόνο το ένα τρίτο όλων των ποδοσφαιριστών που παίζουν στην Premier League έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Μόνο 7 από τις 20 ομάδες έχουν εμβολιάσει πλήρως περισσότερο από το 50% των παικτών τους και πολλοί παίκτες μεγάλων συμβολαίων αρνούνται εμφατικά να εμβολιαστούν. Πολλοί εξ αυτών διαδίδουν στα αποδυτήρια θεωρίες συνωμοσίας δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα.

Παράλληλα υπάρχουν τρεις σύλλογοι που δεν έχουν εμβολιάσει ούτε το 10% της ομάδας. Ένας από αυτούς είναι η Νιούκαστλ, ενώ αντίθετα, Λιντς, Γουλβς, Σαουθάμπτον έχουν εμβολιάσει πάνω από το 90% του προσωπικού τους. Η Premier League έχει γνωστοποιήσει πως θα επιβραβεύσει τις ομάδες που εμβολιάζουν όλους τους παίκτες τους.

Οι υπεύθυνοι των συλλόγων διαμαρτύρονται ότι τα αποδυτήρια έχουν «μολυνθεί» από ανώτερους παίκτες, διαδίδοντας θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν τον Μπιλ Γκέιτς, την υπογονιμότητα και τη δύναμη των βιταμινών.

Το βράδυ της Πέμπτης η Premier League έλαβε διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες θα παραμείνουν διαθέσιμοι προς επιλογή στις αποστολές των ομάδων ακόμη και εάν το πιστοποιητικό εμβολιασμού καταστεί υποχρεωτικό σε μαζικές εκδηλώσεις.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι ποδοσφαιριστές της Premier League θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου και να αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες, χωρίς να είναι στη συνέχεια υποχρεωμένοι να μπουν σε πλήρη καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία. Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, λίγες ημέρες πριν το «παράθυρο» του Οκτωβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι παίκτες αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν έναν αυστηρό κώδικα σε ό,τι αφορά τα ταξίδια τους, τις στενές επαφές τους, την υποβολή τους σε ελέγχους κορονοϊού και την παραμονή τους σε συνθήκες «φούσκας». Επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να μείνουν για δέκα ημέρες σε καραντίνα, από την οποία όμως θα επιτρέπεται να βγουν μία φορά την ημέρα, προκειμένου να προπονηθούν ή να αγωνιστούν.

Το σχέδιο της Βρετανικής κυβέρνησης και τους Μπόρις Τζονσον για τον χειμώνα το οποίο περιλαμβάνει υποχρεωτική πιστοποίηση εμβολίου σε όλους τους μεγάλους χώρους, είχε προκαλέσει φόβους ότι σημαντικός αριθμός παικτών θα αποκλειστεί ουσιαστικά από τα γήπεδα και τώρα αυτό επιβεβαιώνεται με μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Όσο η κρίση του μη εμβολιασμού στους παίκτες δεν υποχωρεί τόσο υπάρχει κίνδυνος είτε επιδημιών είτε σκληρότερων μέτρων που θα εξαιρούν παίκτες και μέλη των ομάδων από τον σύλλογο και θα δημιουργούνται άνισα σταθμά μεταξύ τους.

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σάοθγκειτ δήλωσε πως υπάρχει πρόβλημα για το ποδόσφαιρο και πως δεν επιθυμεί να γίνει μέλος της αντιπαράθεσης, λυπάται για όσα γίνονται και πως προτρέπει τους νέους και τους ποδοσφαιριστές να εμβολιαστούν.

Μία αθλίατρος της Dailymail περιγράφει: “Είναι πολύ απογοητευτικό, καθώς οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν περάσει την πόρτα των αποδυτηρίων. Έχουμε μεγάλους, έξυπνους άνδρες, που λένε κάθε είδους βλακείες. Ένας από αυτούς μου είπε ότι δεν χρειαζόταν το εμβόλιο, επειδή θα μπορούσε να αυξήσει την ανοσία του παίρνοντας βιταμίνες. Μερικά από τα πράγματα που διαβάζουν και πιστεύουν στο διαδίκτυο είναι απίστευτα. Οι παίκτες λένε ότι το εμβόλιο θα τους κάνει στείρους, ότι είναι μέρος μιας συνομωσίας που περιλαμβάνει τον Μπιλ Γκέιτς, ότι η πανδημία είναι απλώς προπαγάνδα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι επίσης μολύνουν το μυαλό των νεότερων παικτών”.

Επιμέλεια: Νώντας Τσαρτσάλης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *