Type to search

ACB NBA ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάου Γκασόλ: Τέλος εποχής, αποσύρεται από το μπάσκετ

Share

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και αυτό ισχύει και για τον τεράστιο Πάου Γκασόλ, ο οποίος την Τρίτη (5/10) θα ανακοινώσει την απόσυρσή του από το μπάσκετ και θα κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια μετά από 25 χρόνια απίστευτης καριέρας σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ο 41χρονος Γκασόλ σκεφτόταν το τέλος του ήδη από το 2020, μετά από τον τραυματισμό του που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στο NBA. Έτσι γύρισε στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα για μία σεζόν φτάνοντας στον τελικό της Euroleague με σημαντική συνεισφορά και ολοκλήρωσε τη μακρά και επιτυχημένη πορεία του ως μέλος της εθνικής Ισπανίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που διεξήχθησαν στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι (το 2021). Δυστυχώς απέτυχε να κατακτήσει ακόμη ένα μετάλλιο με τους Ρόχας (κατατάχθηκαν 6οι) χωρίς αυτό να αναιρεί την σπουδαία πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια στις εθνικές διοργανώσεις. Δύο “δαχτυλίδια” του NBA, τρία πρωταθλήματα στην ACB, αλλά και χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Ισπανία είναι μερικά από τα κατορθώματα του Ισπανού σέντερ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Lucas Sáez-Bravo, ο θρυλικός Πάου αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη αποχαιρετισμού σε γνωστό θέατρο της Βαρκελώνης, για να ανακοινώσει την απόσυρσή του από τον επαγγελματικό αθλητισμό. Μένει να δούμε αν όντως επιβεβαιωθεί η είδηση και αν ο Ισπανός έχει αποφασίσει συνεχίσει από κάποιο άλλο πόστο στην Μπαρτσελόνα..

Επιμέλεια: Νώντας Τσαρτσάλης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *