Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Επίσημο: Ο Πέσιτς νέος προπονητής της Εθνικής Σερβίας

Share

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Εθνικής Σερβίας, μετά το τέλος της συνεργασίας της ομοσπονδίας με τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Στη θέση του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, που είναι φυσικά πλέον βοηθός του Τζέισον Κιντ στους Ντάλας Μάβερικς, στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Σερβίας προσλήφθηκε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο 72χρονος Σέρβος τεχνικός είναι και επίσημα ο νέος προπονητής, με την Ομοσπονδία της χώρας του να ανακοινώνει το μεσημέρι της Τρίτης (28/9) την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Φυσικά και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν είναι άγνωστος στην Εθνική ομάδα της Σερβίας. Μιλάμε για τον προπονητή άλλωστε που είχε οδηγήσει τη Σερβία στην κατάκτηση του Eurobasket το 2001 στην Τουρκία και έναν χρόνο μετά μέσα στις ΗΠΑ (Ιντιανάπολις) η Σερβία υπό τις οδηγίες του Σβέτισλαβ Πέσιτς, πήρε και τον παγκόσμιο τίτλο.

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο οποίος αποχώρησε ύστερα από δύο χρόνια στον πάγκο της Σερβίας, «χρεώθηκε» φυσικά η αποτυχία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, καθώς οι «πλάβι» έχασαν στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά που φιλοξένησαν στο Βελιγράδι από τη Γερμανία.

Έχασαν εντός έδρας την ευκαιρία για να βρεθούν το καλοκαίρι στο Τόκιο και για αυτόν τον λόγο αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Σερβίας.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Συλλέκτης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *