Type to search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: προβληματισμένος από την τούρκικη στάση.

Share
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχειρεί σήμερα να στείλει μηνύματα, απαντώντας στις αναφορές Ερντογάν.
Προβληματισμένος εξακολουθεί να είναι από την τουρκική στάση και απογοητευμένος από τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος συνεχίζει την εκστρατεία προώθησης της λύσης δύο κρατών κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά για παραπλανητικές συμπεριφορές.
Ο Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του στο τουρκικό Haber Global από την Νέα Υόρκη ανέφερε πως «δεν τίθεται πλέον θέμα να κάνουμε βήμα πίσω από την πολιτική δύο χωριστών, κυρίαρχων, ίσων κρατών που θα ζουν δίπλα -δίπλα και όχι μια εταιρική σχέση σε ένα ομοσπονδιακό κράτος».
«Στον πυρήνα του αγώνας μας για το Κυπριακό είναι το ζήτημα της ίσης κυριαρχίας. Όσο είναι κυρίαρχη η ελληνοκυπριακή πλευρά, τόσο είμαστε κυρίαρχοι κι εμείς».
Μερικά 24ωρα πριν από την άτυπη τριμερή συνάντηση, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης θα απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις απορρίπτοντας τις θέσεις για αλλαγή της μορφής λύσης, θα επαναλάβει την ετοιμότητα του να εμπλακεί σε ουσιαστικό διάλογο για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων και θα απαριθμήσει τις προτάσεις που κατέθεσε το προηγούμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο.
Περαιτέρω, θα καταγγείλει για μία ακόμη φορά την τουρκική παραβατικότητα σε Αμμόχωστο και Ανατολική Μεσόγειο και θα καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.
Πέραν του Κυπριακού, ο Πρόεδρος θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στην πανδημία, τις παγκόσμιες προκλήσεις, τα γεωπολιτικά δεδομένα και τη μετανάστευση.
Στο Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις θα αναφερθεί και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα ανέβει στο βήμα το απόγευμα της ίδια μέρας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *