Type to search

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Χωρίς τεστ η είσοδος στα κατεχόμενα για εμβολιασμενους.

Share
Από τη Δευτέρα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να διέρχονται από και προς τα οδοφράγματα, χωρίς να υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους.
 Σύμφωνα με τον Επικεφαλή της Τεχνικής Επιτροπής Υγείας, ο κύριος Λεωνίδας Φυλακτού, τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τώρα, ήταν η κατηγορία 3 όπου οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται τεστ 72 ωρών και οι εμβολιασμένοι επίσης χρειάζονται τεστ με ισχύ μιας βδομάδας.
Η κατηγορία θα αλλάξει και θα πάμε στη 2 εξήγησε ο κύριος Λεωνίδας Φυλακτού, που είναι λιγότερο αυστηρά τα μέτρα. Οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζονται το εβδομαδιαίο τεστ, ενώ οι ανεμβoλίαστοι θα υποχρεούνται με Safe pass και τεστ ανά 72 ώρες.
Είναι ακόμη νωρίς για να πάμε στην κατηγορία 1 και να επιτρέπεται η διέλευση χωρίς safe pass, ανέφερε ο κύριος Φυλακτού, εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής η Ε/Κ πλευρά προμήθευσε τα κατεχόμενα με 175 χιλιάδες δόσεις εμβολίων, καθώς βρίσκονται σε παράλληλη διαδικασία για χορήγηση της τρίτης δόσης. Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ο κύριος Λεωνίδας Φυλακτού, θα γίνει από τα Ηνωμένα Έθνη και εκτός απροόπτου, η εφαρμογή του μέτρου θα έχει ισχύ από τη Δευτέρα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *