Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Υποψηφιότητα Κύπρου για το Ευρωμπάσκετ 2025.

Share
Με ανακοίνωσή της η FIBA ενημερώνει για την υποψηφιότητα της Κύπρου για το Ευρωμπάσκετ 2025, μαζί με τις άλλες πέντε υποψήφιες χώρες.
Πιο συγκεκριμένα, έξι χώρες κατέθεσαν επίσημο αίτημα για το Ευρωμπάσκετ 2025, και όπως ήδη γνωρίζουμε η Κύπρος είναι μια από αυτές, η οποία αιτήθηκε την διοργάνωση ενός από τους ομίλους της διοργάνωσης. Ένα όμιλο αιτήθηκε να διοργανώσει και η Φιλνανδία.
Οι υπόλοιπες υποψήφιες χώρες (μαζί με Κύπρο και Φινλανδία), είναι οι Ουγγαρία, Λετονία, Ρωσία και Ουκρανία.
Η 42η ευρωπαϊκή διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ, θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2025, και θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις χώρες, συνεχίζοντας την ίδια επιτυχημένη φόρμουλα που ξεκίνησε το 2015, με την οποία πάνω από μία χώρα φιλοξενεί τη διοργάνωση. Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, μια από τις τέσσερις χώρες θα φιλοξενήσει και την τελική φάση του τουρνουά.
Η FIBA Europe θα αξιολογήσει όλους τους χώρους και τις εγκαταστάσεις μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022, πριν το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe αποφασίσει για τους τέσσερις διοργανωτές, την άνοιξη του 2022.
Το επόμενο τουρνουά FIBA Ευρωμπάσκετ 2022, θα διεξαχθεί από 1-18 Σεπτεμβρίου 2022 στις Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία και Ιταλία, με τους πρωταθλητές να στέφονται στο Βερολίνο. Αναφορικά με το γυναικείο Ευρωμπάσκετ 2023 οι χώρες που θα το φιλοξενήσουν θα είναι το Ισραήλ και τη Σλοβενία.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *