Type to search

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

3η δόση από σήμερα για τους ηλικιωμένους.

Share

Από σήμερα το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στον εμβολιασμό της τρίτης δόσης εμβολίου κατά του Covid-19 . Στην εξυπηρέτηση τους τα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) είναι για πολίτες ηλικίας 86 ετών και άνω.

Τα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης για την 3η δόση θα λειτουργούν σε συγκεκριμένα σημεία σε όλη την Κύπρο, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι την 1 το μεσημέρι.
Στη Λευκωσία στην Κρατική Έκθεση, Κέντρο Β’ και στο Κέντρο Υγείας Λατσιών
Στη Λεμεσό στο Σπύρος Κυπριανού, Κέντρο Β’ και στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
Στη Λάρνακα στο Λιμάνι, Κέντρο Β’
Στην Πάφο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Και στην Αμμόχωστο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Εν αναμονή μέχρι τις 4 Οκτωβρίου  βρίσκεται και η ρύθμιση της Πύλης Εμβολιασμού, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να ορίζουν ραντεβού για εμβολιασμό με την 3η δόση εμβολίου κατά της COVID-19, με βάση ηλικιακά κριτήρια.
Για την ενισχυτική δόση θα χορηγούνται εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna), ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε στον αρχικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρα Ταμπούρη, οι εμβολιασμοί μέχρι στιγμής κυλούν ομαλά με αρκετή ικανοποίηση για την  προσέλευση ηλικιωμένων.  Όπως μέχρι τις 10 το πρωί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα παγκύπρια χορηγήθηκαν γύρω στα 300 εμβόλια τρίτης δόσης και με σειρά προτεραιότητας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *