Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρωταθλημα Cyta

Επιστολές κατά Κυπριακής διαιτησίας και ΒΑΡ.

Share

Αρκετές οι επιστολές από τις Κυπριακές ποδοσφαιρικές ομάδες στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαιρου και την επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, περί του θέματος διαιτησίας και ΒΑΡ.

 

Μετά τα σοβαρά λάθη που υπέπεσε στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς όλες οι ομάδες αμφισβητούν ανοικτά την κυπριακή διαιτησία.

 

Η τοποθέτηση των ομάδων έχει να κάνει με όσα παρατηρούν σε όλα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, τονίζοντας πως δεν είναι καθόλου ευχάριστα για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Οι κανονισμοί ποδοσφαίρου είναι εκεί και οι διαιτητές πρέπει να τους εφαρμόζουν. Καθως όπως φαίνεται υπάρχει αδυναμία στο να τους εφαρμόσουν είτε αυτοί που είναι στο γήπεδο είτε αυτοί που είναι στο ΒΑΡ.

 

 

Προβληματισμένες για τις ανομοιομορφίες που παρατηρήθηκαν, κυρίως από τους υπεύθυνους του VAR και αρκετοί προτείνουν την κάθοδο ξένων διαιτητών προκειμένου να διαχειρίζονται το πολύτιμο εργαλείο που προσφέρει η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο.

 

Μάλιστα, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού απάντησε και ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για χειραγώγηση του αγώνα Ομόνοια-Δόξα που διεξήχθη στο ΓΣΠ στις 20 Σεπτεμβρίου, 2021, μετά τις σοβαρές καταγγελίες της Δόξας πως ο αγώνας έτυχε χειραγώγησης.

 

Η Επιτροπή ζήτησε τη διαφύλαξη όλου του οπτικοακουστικού υλικού του εν λόγω αγώνα. Στο εν λόγω αίτημα περιλαμβάνεται και η ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαιτητών, παρατηρητή και χειριστών του VAR.

 

Η διαδικασία, καθώς και οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η έρευνα, θα αποφασιστούν στη Συνεδρία της Επιτροπής, τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021 και γι’αυτές θα εκδοθεί νέα Ανακοίνωση.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *