Type to search

Κεντρική ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Στον Λεβαντόφσκι το Χρυσό Παππούτσι

Share

Στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου δόθηκε το Χρυσό Παππούτσι για την σεζόν 2020-21. Αποτελεί το πρώτο του και το κατακτά απολύτως δικαιολογημένα καθώς ο Πολωνός έσπασε όλα τα κοντέρ σκοραρίσματος φέτος σε Γερμανία και Ευρώπη.

Με 41 γκολ σε 29 συμμετοχές στην Bundesliga, ο Λεβαντόφσκι ξεπέρασε άνετα τους Λιονέλ Μέσι (30) και Κριστιάνο Ρονάλντο (29) το 2020/21.

Ο 33χρονος επίσης κατέρριψε το ρεκόρ των 49 χρόνων του Γκερντ Μίλερ σε μια σεζόν, βάζοντας το όνομά του δίπλα στην λίστα του πρώτου σκόρερ της Μπουντεσλίγκα για έκτη φορά. Ο “Λέβα” είχε μέσο όρο 1,50 γκολ ανά 90 λεπτά κατά τη διάρκεια της ένατης συνεχόμενης σεζόν κατάκτησης τίτλου της Μπάγερν. Δεν κατάφερε να σκοράρει μόνο σε τέσσερις από τις 29 εξόδους του στην κορυφή και βρήκε δίχτυ περισσότερες από μία φορές σε 10 περιπτώσεις. Ο Λεβαντόφκσι έγραψε στο Twitter: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και όλη την Μπάγερν. Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε πετύχει μαζί ως ομάδα. Σας ευχαριστώ!

Η βράβευση:

Η συλλογή του Λέβα:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *