Type to search

Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Βαράν: “Πριν πάω στην Ρεάλ συνάντησα τον Φέργκισον”

Share

Ο Ραφαέλ Βαράν, ο νέος κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδωσε μια συνέντευξη στη νορβηγική τηλεοπτική τηλεόραση TV2 κατά την οποία μίλησε για την απόφαση μετακίνησης του στο Μάντσεστερ και για το πως τον επηρέασαν στην απόφαση αυτή οι Πολ Πογκμπά, Όλε Σόλσκιερ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ξεχωριστό στοιχείο της συνέντευξης όταν θυμήθηκε πώς οι Κόκκινοι Διάβολοι προσπάθησαν ήδη να τον υπογράψουν όταν ήταν ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός από την πρώτη του ομάδα την Λενς. Ο Γάλλος θυμάται ότι η ιδέα τον άρεσε όπως και η προσέγγιση από τότε προπονητή των Άγγλων, Σερ Άλεξ Φέργκισον, μέχρι που μπήκε η Ρεάλ Μαδρίτης ανάμεσα και κατέληξε στην Ισπανία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την μεταγραφή του: “Το είχα ανάγκη. Χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση, για να βιώσω νέα συναισθήματα. Τώρα θα ζήσω μία νέα περιπέτεια. Θα με ωθήσει να βγω από την άνεσή μου. Υπάρχει πραγματικά πνεύμα συνεργασίας. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας.”
Για τον Πογκμπά: “Ο Πολ Πογκμπά προφανώς με βοήθησε να ενσωματωθώ με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και το καλό του χιούμορ. Είναι ωραία, τα πράγματα πάνε καλά. Ελπίζω να μείνει εδώ για πολύ καιρό. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, οπότε σίγουρα ελπίζω να μείνει. Μίλησα μαζί του πριν έρθω. Δεν χρειάστηκε να πείσω τον εαυτό μου ότι πρέπει να ταξιδέψω εδώ, αλλά μιλήσαμε για το σύλλογο για να μάθουμε πώς είναι να βρίσκομαι εδώ κάθε μέρα. Είναι σημαντικό για εμένα να ακούω τις απόψεις του για τον σύλλογο, την ομάδα και τις φιλοδοξίες του.”

Για την ιστορία με τον Φέργκισον: “Είναι αλήθεια ότι η οικογένειά μου και εγώ συναντήσαμε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ήταν μια φανταστική εμπειρία για μένα. Αλλά τίποτα δεν συνέβη ποτέ και τελικά ήρθε η Ρεάλ Μαδρίτης … Ξέρετε την υπόλοιπη ιστορία. Πέρασα υπέροχα στη Μαδρίτη και νομίζω ότι ίσως ήταν το πεπρωμένο μου να πάω εκεί. Είμαι χαρούμενος που πέρασα δέκα υπέροχα χρόνια εκεί. Τώρα ζω μια νέα περιπέτεια εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος που ήταν επίσης έτσι”.

Για τον Σόλσκιερ: “Μου είπε για τα σχέδια του συλλόγου και τις φιλοδοξίες της ομάδας. Μίλησε επίσης για την εμπειρία του ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πώς θα ήταν για μένα, λαμβάνοντας υπόψη τι θέλει να πετύχει η ομάδα. Μιλούσε πολύ για εκείνες τις στιγμές χαράς μετά από να κερδίσει κάτι και μίλησε για πολύ καιρό για τις ικανότητες αυτής της ομάδας και τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε τίτλους. Προσπαθεί πάντα να μιλάει με τους παίκτες ώστε να ξέρει πώς νιώθουμε μετά τους αγώνες και να μας λέει πού μπορούμε να βελτιωθούμε. Η επικοινωνία μας είναι καλή”.

Για τον Ρονάλντο: “Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε εδώ. Είναι καλό να τον έχουμε στα αποδυτήρια. Παρά την ηλικία του, είναι καλύτερος από ποτέ και λόγω της εργασιακής του ηθικής και του ανταγωνιστικού του ενστίκτου, εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει πολλά χρόνια μπροστά του. Είναι υπέροχο να τον έχεις στην ομάδα, γιατί ξέρεις ότι θα πετύχει πολλά γκολ, οπότε είναι καλύτερα να τον έχεις μαζί σου παρά εναντίον σου “.

Για την ικανότητα της Γιουνάιτεντ να κερδίζει: “Ειλικρινά πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές ικανότητες και δεξιότητες σε αυτόν τον όμιλο για να παλέψεις στην κορυφή, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αγγλία. Για εμάς, πρόκειται για τη δημιουργία μιας συλλογικής χημείας και δύναμης, αυτό χρειάζεσαι. Αλλά εδώ είναι όλες οι δυνατότητες στον κόσμο και έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε”.

Επιμέλεια: Νώντας Τσαρτσάλης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *