Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο θρύλος της Βραζιλίας Πελέ στην εντατική.

Share

Στην εντατική βρίσκεται ξανά ο Πελέ, τέσσερις μέρες αφότου πήρε εξιτήριο από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο, όπου υποβλήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο, αφού βρέθηκε όγκος. Σύμφωνα με απόφαση που φέρεται να ελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (16/9) από τους γιατρούς που τον επιβλέπουν, η πρόθεση ήταν να μη ρισκάρουν την κατάστασή του λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη επέμβαση.

Ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που κέρδισε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962 και 1970), ο Πελέ ανέβηκε στην παγκόσμια σκηνή μόλις στα 17 με εκθαμβωτικά γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο στον τελικό με τη διοργανώτρια Σουηδία, καθώς η Βραζιλία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά το 1958.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Πελέ έδωσε μια μαγευτική γεύση της ικανότητάς του με ένα ηλεκτρικό ατομικό γκολ εναντίον του Μεξικού στη νίκη της Βραζιλίας με 2-0.

Ο «O Rei» (Ο Βασιλιάς) συνέχισε να έχει μία από τις πιο ιστορικές καριέρες στον αθλητισμό, σημειώνοντας περισσότερα από 1.000 γκολ πριν αποσυρθεί το 1977.

Την Πέμπτη ο 80χρονος Πελέ είχε στείλει το πιο αισιόδοξο μήνυμα στους θαυμαστές του, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να παίξει μπάλα για ένα ακόμα 90λεπτο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *