Type to search

EURO2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βέλγιο-Ιταλία 1-2:Με γκολάρες Μπαρέλα,Ινσίνιε στους 4, και τώρα Ισπανία

Share

Μπαρέλα και Ινσίνιε έκαναν ότι ήθελαν την αμύνα των Βέλγων, η Ιταλία επικράτησε με 2-1 επι του Βελγίου και πήρε το εισητήριο για τα ημητελικά όπου την περιμένει η Ισπανία σε μια επανάληψη του τελικού του Euro 2012. 

Αυτή η Ιταλία δεν αστειευέται, με μια κυριαρχική εμφάνιση επικράτησε με σκορ 2-1 του Βελγίου και πήρε την πρόκριση για τα ημητελικά του Euro για εκτή φορά στην ιστορία της. Με δύο υπέροχα τέρματα των Μπαρέλα(31) και Ινσίνιε(44) άφησε εκτός συνέχειας έναν βασικό διεκδικητή του τροπαίου και την ερχόμενη Τρίτη(6/7) θα αντιμετώπισει στα ημητελικά την Ισπανία.

Το ματς

Οι Ιταλοί μπήκαν με περισσότερη διάθεση στο παιχνίδι και έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τους Βέλγους. Στο 31ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, ο Μπαρέλα έκανε μία υπέροχη προσπάθεια και άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς. Το μομέντουμ πήγε με τους “ατζούρι”, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να απειλήσουν την εστία του Τιμπό Κουρτουά. Το μακρινό σουτ του Κιέζα δεν είχε αποτέλεσμα, αυτό του Λορέντζο Ινσίνιε όμως κατέληξε σε ένα υπέροχο γκολ στο 44′. Η ανάπαυλα βρήκε τους Βέλγους να πανηγυρίζουν, όμως, αφού ένα απερίσκεπτο μαρκάρισμα του Τζιοβάνι ντι Λορέντζο στον Ντοκού κατέληξε σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λουκάκου.

Στην επανάληψη όσο και να προσπάθησαν οι Βέλγοι οι Ιταλοί κλείστηκαν πίσω μαζικά, έλεγξαν τον ρυθμό και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και πλέον έχουν βάλει πλώρη για την πρώτη τους κούπα μετά το μακρινό 1968. Επόμενο εμπόδιο της σκουάτρα τζούρα η Ισπανία, η οποία δεν ξυπνά καλές αναμνήσεις στην ομάδα του Ρομπέρτο Μάντσινι καθώς ήταν αυτή που τους νίκησε με 4-0 στον τελικό του Euro 2012. Μήπως ήρθε η ώρα για εκδίκηση;

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *