Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλβαρο Μοράτα: Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει αυτός

Share

Ό Άλβαρο Μοράτα ξεκίνησε πολύ άστοχος το Euro, όμως δεν πτοήθηκε έκλεισε τα αυτιά του και στο παιχνίδι κόντρα στους Κροάτες έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στους επικριτές του. 

Ή  αλήθεια είναι ότι ο Άλβαρο Μοράτα ποτέ δεν υπήρξε ο κορυφαίος σκόρερ, ο ‘’Killer’’ που θα τρόμαζε τις αντίπαλες άμυνες με την παρουσία του, και μοιάζει δύσκολο να αλλάξει αυτό στα 28 του χρόνια. 

Στο φετινό τουρνουά ο Μαδριλένος φορ δεν είχε μια κακή μέρα στην δουλειά που λέμε, αλλά κάτι παραπάνω. Κόντρα στην Σουηδία, η οποία επέλεξε να παίξει με τριπλή ζώνη άμυνας στο μισό της γήπεδο και παρ’ όλα αυτά έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες για γκολ νίκης, και στην συνέχεια το χαμένο πέναλτι κόντρα στους Σλοβάκους.  

Και επειδή το εθνικό κράξιμο δεν είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο, οι αγαπητοί Ισπανοί δεν χαρίστηκαν στον φορ της Γιουβέντους με την κριτική. Οι Ισπανοί εμφανίστηκαν στους ομίλους με μεγάλη δυσκοιλιότητα στο γκολ, και λέω στους ομίλους γιατί οι ‘’φούρια ρόχας’’ στα δύο τελευταία παιχνίδια έχουν πετύχει δέκα τέρματα! Ή Ισπανία είχε πρόβλημα στο γκολ(φαίνεται να λύνεται) και  για αυτό δεν ευθύνεται ΜΟΝΟ ο Μοράτα, ο οποίος όμως ήταν αυτός που τα άκουσε, σε μια ενέργεια που προκάλεσε την οργή των συμπαικτών του, αλλά και μερίδας του Τύπου.  

«Ίσως στο επόμενο ματς ο Μοράτα να πετύχει χατ – τρικ και να κλείσει τα στόματα σε όλους» δήλωνε ενοχλημένος ο Αϊμερίκ Λαπόρτ, παραδεχόμενος και αυτός πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται και αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνομα του Άλβαρο Μοράτα.  

Φυσικά τα πειρά δεν απέφυγε και ο Λουίς Ενρίκε για την επιλογή του να επιλέγει τον Μοράτα, και να αφήνει εκτός τον Μορένο ο οποίος προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με την Βιγιαρεάλ(30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) με τον ίδιο να στηρίζει απόλυτα τον μαδριλένο φορ, με χαρακτηριστικό την δήλωση μπροστά στους δημοσιογράφους πριν την κόντρα με την Πολωνία πως <<Αύριο θα ξεκινήσει ο Μοράτα και άλλοι δέκα παίκτες>>. 

 Kαι αν νομίζετε πως η κριτική θα παρέμενε μέχρι τις κριτικές του τύπου και τα πικάντικά πρωτοσελίδα, κάνετε λάθος. Ήταν τέτοια η δυσαρέσκεια των φιλάθλων της Ισπανίας για την απόδοση του Μοράτα, που, με τον 28χρόνο να καταγγέλει πως αυτός και η οικογένεια του δέχθηκαν απειλές «Έμεινα χωρίς ύπνο μετά την Πολωνία. Δέχθηκα απειλές και προσβολές προς την οικογένειά μου. Μού έλεγαν ότι εύχονται θάνατο στα παιδιά μου. Είμαι όμως καλά. Ίσως λίγα χρόνια πριν να ήμουν χειρότερα. Καταλαβαίνω την κριτική επειδή δεν σκοράρω. Πρέπει κάποιοι να βρεθούν στη θέση μου, να καταλάβουν πώς είναι να δέχεσαι απειλές», δήλωσε.  

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από τον ομοσπονδιακό προπονητή των Ισπανών Λούις Ενρίκε << Η κατάσταση είναι σοβαρή πρέπει να παρέμβει η αστυνομία>> υποστήριξε στην συνέντευξη  τύπου που παραχώρησε, με τον ‘’Λούτσο’’ να κάνει αυτό που έκανε από την αρχή της διοργάνωσης, να δείχνει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Μοράτα.  

Και με τον φορ της Γιούβε να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, αλλά και των συμπαικτών του o Άλβαρο Μοράτα ήξερε πως θα έπρεπε να βρει την στιγμή του στο τουρνουά, έκανε την υπομονή και ο Θεός της μπάλας(το ξέρω ότι υπάρχεις), στάθηκε στο πλαι του απέναντι στους μαχητικούς Κροάτες. Μπορεί να μην είχε καταφέρει να βάλει το όνομα του στο πίνακα των σκόρερ στην τρελή κανονική διάρκεια του αγώνα(3-3), όμως ότι του στερήθηκε στα ματς των ομίλων, του το επιφύλασσε η μοίρα στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Τρομερή μπαλιά του Όλμο, υπέροχο κατέβασμα του Μοράτα με το αριστερό, και φοβερό τελείωμα το οποίο τίναξε των ουρανό των διχτύων των Κροατών.  

Ο Άλβαρο Μοράτα άκουσε πολλά, η κριτική προς το πρόσωπο του ξέφυγε από τα αγωνιστικά πλαίσια και μεταμορφώθηκε σε απειλές για τον ίδιο και την οικογένεια του. Όμως ο Μαδριλενος  φορ έδειξε την υπομονή που χρειαζόταν, έκλεισε τα αυτιά, και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ξεκλείδωσε την άμυνα των Κροατών στον δρόμο προς τους 8. Ή πιο ηχηρή απάντηση στους επικριτές του δόθηκε την κατάλληλη στιγμή, άλλωστε τόσο καιρό τους άκουγε υπομονετικά, ξέροντας πως θα έρθει η στιγμή του, που θα τους κάνει να σωπάσουν ξανά, μέχρι να βρουν την επόμενη αφορμή να τον ξανά κριτικάρουν, με την συνέχεια να την φαντάζεστε…  

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *