Type to search

EURO 2020 EURO2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Στα προημιτελικά Τσεχία και Βέλγιο, πρόωρος αποκλεισμός Ολλανδών και Πορτογάλων

Share

Κάνοντας την πιο μεγάλη μέχρι στιγμής έκπληξη του τουρνουά, η Τσεχία νίκησε με 2-0 την Ολλανδία θέτοντάς την εκτός συνέχειας του Euro 2020 ενώ το Βέλγιο επιβλήθηκε με 1-0 της Πορτογαλίας για να πετάξει έξω την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

Η Τσεχία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη με την Ολλανδία για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι έκανε την έκπληξη στη Βουδαπέστη, καθώς νίκησε 2-0 (με γκολ των Χόλες και Σικ στο 68′ και στο 80′ αντίστοιχα) τους «οράνιε» και βρέθηκε στους «8» του θεσμού για πρώτη φορά από το 2012, όπου θα αντιμετωπίσει πλέον την Δανία στις 3 Ιουλίου στο Μπακού, με έπαθλο το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία παρέδωσε το στέμμα και επιστρέφει στη βάση της. Το Βέλγιο ήταν εξαρχής ένας από τους βασικούς μνηστήρες στην κούρσα της διαδοχής και με την νίκη του στη Σεβίλλη με 1-0 (με ένα εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο 42′ ο Τοργκάν Αζάρ) επιβεβαιώνει την ποιότητα και την δυναμική που το συνοδεύει στη φετινή διοργάνωση. Στο πλαίσιο των προημιτελικών, οι Βέλγοι θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς στο Μόναχο την ερχόμενη Παρασκευή (2/7).

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *