Type to search

EURO 2020 EURO 2020 EURO2020 Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία – Αυστρία 2-1

Share

Euro 2020 – Φάση των 16

Το ματς ξεκίνησε σχετικά χαλαρά και για τις δύο ομάδες, ωστόσο η πρώτη τελική στο παιχνίδι ήρθε στο 11ο λεπτό, με ένα αρκετά δυνατό αλλά άστοχο σουτ από τον Λεονάρντο Σπινατσόλα για την ομάδα της Ιταλίας.

Επίσης μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του 1ου ημιχρόνου ήταν και το δοκάρι του Τσίρο Ιμόμπιλε, με ένα πολύ ωραίο και έξυπνο φαλτσαριστό σουτ.

Μπαίνοντας πλέον στο 2ου μέρους του αγώνα και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 65 η Αυστρία με τον Αρναούτοβιτς βρήκε τρόπο και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το VAR δικαίωσε τους Ιταλούς και η φάση καταγράφτηκε ως οφσάιντ. Εάν το γκολ μετρούσε, θα ήταν το πρώτο τέρμα που θα δεχόταν η Ιταλία στο φετινό Euro.

Στη συνέχεια το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και η Ιταλία πήρε προβάδισμα στο σκορ (1-0) με τον Φεντερίκο Κιέζα στο 95. Το γκολ μπήκε με ωραίο σουτ από κοντά.

Στο 105 έρχεται ο Ματέο Πεσίνα να γράψει το 2-0 για την Ιταλία με πλασέ από κοντά όταν η άμυνα της Αυστρίας δεν αντέδρασε σωστά και δεν συνεργάστηκε καθόλου στην επίθεση των γηπεδούχων.

Παρ’ όλο τα 2 γκολ που έχει δεχθεί η Αυστρία, πείσμωσε ακόμη περισσότερο και στο 114 έχοντας κερδίσει κόρνερ, ο Σάσα Καλάιτζιτς κατάφερε να τρυπώσει ανάμεσα από 4 αντίπαλος και αφού έπεσε στην κυριολεξία κάτω σκόραρε για την ομάδα του και για το 2-1.

Ιταλία: Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, Λεονάρντο Μπονούτσι, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, Τζοβάνι ντι Λορέντσο, Λεονάρντο Σπινατσόλα, Ζορζίνιο, Νικολό Μπαρέλα (Ματέο Πεσίνα 67’), Μάρκο Βεράτι (Μάνουελ Λοκατέλι 67’), Τσίρο Ιμόμπιλε (Αντρέα Μπελότι 84’), Ντομένικο Μπεράρντι (Φεντερίκο Κιέζα 84’), Λορέντζο Ινσίνιε (Μπράιαν Κριστάντε 108’)

Αυστρία: Ντάνιελ Μπάχμαν, Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς, Μάρτιν Χιντερέγκερ, Στέφαν Λάινερ (Κρίστοφερ Τρίμελ 114’), Ντέιβιντ Αλάμπα, Ξάβερ Σλάγκερ (Μίχαελ Γκρεγκόριτς 106’), Φλόριαν Γκρίλιτς (Λούις Σάουμπ 106’), Μάρσελ Ζάμπιτσερ, Κόνραντ Λάιμερ (Στέφαν Ίλσανκερ 114’), Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ (Αλεσάντρο Σεπφ 90’), Μάρκο Αρναούτοβιτς (Σάσα Καλάιτζιτς 97’)

Ιωάννης Ρούσσος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *