Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Σανς – Κλίπερς 104-103: Μοιραίος Τζορτζ, ωραίος Έιτον και 2-0 το Φοίνιξ

Share

Ο Πολ Τζορτζ αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές, ο Έιτον πέτυχε το άλεϊ-ουπ κάρφωμα και οι Φοίνιξ Σανς κέρδισαν με 104-103 τους Λος Άντζελες Κλίπερς και έκαναν το 2-0 στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας. 

Μία φάση που ίσως αποδειχθεί καθοριστική στο τέλος της σειράς των Φοίνιξ Σανς με τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Με το σκορ στο 103-102 υπέρ της ομάδας του Λ.Α, ο Πολ Τζορτζ αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και κράτησε ζωντανούς τους “Ήλιους”. Με 0,8 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του ματς, ο Τζο Κράουντερ ύψωσε στον Ντιάντρε Έιτον και αυτός κάρφωσε τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι και έδωσε τη νίκη με 104-103 στην ομάδα του, η οποία πλέον προηγείται με 2-0 στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ΄όλη τη διάρκεια του, με τους Σανς να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα που έφτασε μέχρι τους εννέα πόντους. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της τέταρτης περιόδου, ο Πολ Τζορτζ έκανε το 101-100 για τους Κλίπερς, πριν απαντήσει ο – άστοχος στο ματς – Ντέβιν Μπούκερ. Ο ηγέτης των Κλίπερς όμως ξαναχτύπησε στα 22,2 δευτερόλεπτα, ωστόσο στη συνέχεια μετατράπηκε στο μοιραίο παίκτη του Τάιρον Λου.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κάμερον Πέιν με 29 πόντους, ο οποίος κάνει μέχρι στιγμής να μην φαίνεται η απουσία του Κρις Πολ. Ακολούθησε ο Έιτον με 24, ενώ ο Μπούκερ σκόραρε 20, σουτάρωντας όμως με 31,5% (5/16). Για τους Κλίπερς ο Πολ Τζορτζ σημείωσε 26 πόντους, με τον Ρέτζι Τζάκσον να αποτελεί το στήριγμά του με 19.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται για τα επόμενα δύο παιχνίδια στο “Στέιπλ Σέντερ” του Λος Άντζελες, με τους Κλίπερς να θέλουν να προστατεύσουν την έδρα τους, ενώ οι Σανς να κάνουν το ίδιο που έκαναν με τους Ντένβερ Νάγκετς του οποίους καθάρισαν με 4-0.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *