Type to search

EURO 2020 EURO2020 Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κροατία – Σκοτία 3-1

Share

Euro 2020 – 3η αγωνιστική φάσης των ομίλων

Γκολ με το καλημέρα για την Κροατία κιόλας στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης , με σκόρερ τον Νίκολα Βλάσιτς. Η κακή συνεννόηση της άμυνας της Σκοτίας έφερε τους γηπεδούχους μέσα στην μεγάλη περιοχή και από κοντά, αν και με πίεση, ο Βλάσιτς εκτέλεσε τον γκολκίπερ της Σκοτίας.

Παιχνίδι κατοχής αλλά και αντεπιθέσεων κυρίως από την ομάδα της Κροατίας. Σχεδόν κάθε 5 λεπτά γίνονταν φάσεις και ευκαιρίες, ενώ μετά το πρώτο γκολ του παιχνιδιού, η Σκοτία άρχισε να δημιουργεί, και αυτή, πολλές ευκαιρίες.

Πράγματι οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν δυναμικά στο παιχνίδι και στο 42ο λεπτό ισοφάρισαν για το 1-1 με ένα πολύ ωραίο σουτ, ακριβώς στην γραμμή της περιοχής, από τον Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ. Το δυνατό και συρτό σουτ που κατέληξε στην δεξιά γωνία του Λιβάκοβιτς.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου οι Σκοτσέζοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Παρ’ όλα αυτά η Κροατία δεν έχασε την ευκαιρία για ένα ακόμη τέρμα το οποίο μάλιστα είχε την υπογραφή του Λούκα Μόντριτς στο 62 για το 2-1. Ο Μόντριτς βρέθηκε στα όρια της περιοχής και με ένα «μαγικό άγγιγμα» – εξωτερικό σουτ – στέλνει την μπάλα λίγο κάτω από το γάμα της εστίας.

Στο 77 η Κροατία κέρδισε κόρνερ και ο Ίβαν Πέρισιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα και με αυτόν τον τρόπο γράφει το τελικό 3-1.

Με αυτόν τον τρόπο η Κροατία πηγαίνει στην 2η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς – συνεπώς και στους 16 της διοργάνωσης. Από την άλλη η Σκοτία μένει στην τελευταία θέση και δεν έχει την δυνατότητα να περάσει στην επόμενη φάση.

Κροατία: Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, Ντέγιαν Λόβρεν, Ντομαγκόι Βίντα, Γιόσιπ Γιουράνοβιτς, Γιόσκο Γκβάρντιολ (Μπόρνα Μπάρισιτς 70’), Ματέο Κόβατσιτς, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, Λούκα Μόντριτς, Ίβαν Πέρισιτς (Άντε Ρέμπιτς 81), Νίκολα Βλάσιτς (Λούκα Ιβανούσεκ 70’), Μπρούνο Πέτκοβιτς (Αντρέι Κράμαριτς 70’)

Σκοτία: Ντέιβιντ Μάρσαλ, Γκραντ Χάνλεϊ (Σκοτ Μακένα 33’), Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, Κίραν Τιέρνι, Τζον ΜακΓκίν, Στίβεν Ο’ντόνελ (Νέιθαν Πάτερσον 84’), Άντριου Ρόμπερτσον, Στιούαρτ Άρμστρονγκ (Ράιαν Φρέιζερ 70’), Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ, Λίντον Ντάικς, Τσε Άνταμς (Κέβιν Νάισμπετ 84’)

Ιωάννης Ρούσσος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *