Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελβετία-Τουρκία 3-1: Την νίκησε με γκολάρες και τώρα περιμένει

Share

Με γκολάρες των Σεφέροβιτς(6′) και Σακίρι(28,68′) η Ελβετία επικράτησε με 3-1 της Τουρκίας και περιμένει να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα παιχνίδια της φάσης των ομίλων για να γνωρίζει αν θα περάσει ως καλύτερη τρίτη. Απογοήτευσαν οι Τούρκοι οι οποίοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους με τρείς ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Σέ ένα παιχνίδι οπου σημειώθηκαν γκολάρες η Ελβετία επικράτησε με 3-1 της Τουρκίας και ελπίζει ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες που θα πάρουν το εισητήριο για την επόμενη φάση. Κατώτερη των περιστάσεων οι Τούρκοι παρουσίαστηκαν χωρίς ένταση σε ενα ματς που έκρινε τα πάντα, και αποχαιρετούν την διοργάνωση χωρίς βαθμό και με ένα γκολ στο ενεργητικό τους.

Ξέφρενος ρυθμός απο την αρχή και προβάδισμα των Ελβετών

Άν και η Τουρκία μπήκε πια δυνατά στο παιχνίδι, η Ελβετία κατάφερε να πάρει κεφάλι στο  σκορ με πλασέ-όνειρο του ΄Χάρις Σεφέροβιτς μόλις στο 6′ λεπτό, μετά απο ωράια συνεργασία με τον Σακίρι. Και αφού σέρβιρε το πρώτο γκολ ο εξτρέμ της Λίβερπούλ λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου(26′) διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του με εξαιρετικό σουτ, ρίχνοντας τους Τούρκους στο καναβάτσο.

Ή Τουρκία στην συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι προσπάθειες τον Αχάν, και Μπολντούρ σταμάτησαν στον Ζόμερ, με την Ελεβετία να έχει την ευκαρία να τελειώσει την σεμνή τελετή πριν το πρώτο ημίχρονο, αλλα ο Σακίρι αστόχησε στο τέτ α τετ.

Εψάξε την υπέρβαση η Ελβετία πέτυχαν, αποχαιρέτησαν οι Τούρκοι

Όπως ήταν λογικό με το ξεκίνημα της επανάληψης η Τουρκία άφησε ανοικτούς χώρους πίσω, κάτι που θέλησε να εκμεταλευτεί η Ελεβτία έχοντας 3 τελικές μέσα σε 4 λεπτά με αποκορύφωμα το σούτ του Εμπολό(53′) το οποίο σταμάτησε εξαιρετικά ο Τσακίρ.

Στην συνέχεια το σύνολου του Πέτκοβιτς, ελέγχε απολύτος τον ρυθμό χώρις να αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα, με μια Τουρκία που έδειχνε χωρίς ένταση, όμως κόντρα στην ροή του το οι Τούρκοι κατάφεραν να βρούν δίχτυα με το εκπληκτικό τέρμα του Καχβετσί(62′) να τους ξαναβάζει στο ματς.

Με τον Εμπολό δύο λεπτά αργότερα(65′), να μην καταφέρνει να σκοράρει απο κοντά και να ξαναδώσει αβαντάζ δύο τερμάτων στους Ελβετούς. Ότι δεν κατάφερε ο Εμπολό, έκανε ο Σακίρι τρία λεπτά αργότερα(68′) με εξαιρετική εκτέλεση μέσα απο την περιοχή για το 3-1, και με την Ελβετία εκέινη την στιγμή να ισοβαθμεί στους 4 βαθμούς με τους Ουαλούς, ψαχνόντας δύο ακόμη τέρματα για να πλασαρειστεί ως 2ή στα νοκ αούτ,αφήνοντας τρίτους τους Ουαλούς.

Αυτό θα μπορούσε να έρθει απο την φοβερή εκτέλεση φάουλ του Τσάκα στο (77′), όμως το δοκάρι του στέρησε την ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ, στην συνέχεια οι Ελβετοί έψαξαν το μίνι θαύμα των δύο γκολ που θα τους έστελναν απο σήμερα στην επόμενη φάση, όμως το 3-1 παρέμεινε και θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του τουρνούα για να γνωρίζουν αν το ταξίδι τους θα συνεχιστεί.

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *