Type to search

EURO2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία – Ουαλία: Το ρεκόρ των ‘’ατζούρι’’, η πρωτιά ..και ‘’biscotto’’

Share

Ιταλία και Ουαλία κοντράρονται στην Ρώμη για τον πρώτο όμιλο με φόντο την κορυφή του ομίλου. Σε ενδεχόμενη ισοπαλία ,το λεγόμενο ‘’biscotto’’, βολεύονται και οι δύο με πρώτη Ιταλία και δεύτερη την Ουαλία.

Το ‘’Ολίμπικο’’ είναι γούρικο με την Ιταλία να μην έχει ηττηθεί ποτέ σε τελική φάση Euro , Μουντιάλ στην έδρα της. 8-2-0 με μόλις δύο γκολ παθητικό. Στο φετινό τουρνουά μετράει ήδη 6-0 με 2/2 νίκες. Ακόμη έφτασε τους 58 σερί εντός έδρας επίσημους αγώνες που παραμένει αήττητη (45-13-0). Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές όσο αφορά το αρχικό σύστημα των ‘’ατζούρι’’. Με τον Μπελότι και τον Κιέζα να είναι πιθανό να ξεκινήσουν έναντι του Ιμόμπιλε και του Μπεράρντι αντίστοιχα. Είναι ξεκάθαρο πως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις της διοργάνωσης και δεν δίνεται τυχαία τρίτο φαβορί για την κούπα.

Ο συγκεκριμένος όμιλος διασταυρώνεται με τον τρίτο όμιλο ( Ολλανδία, Ουκρανία ,Αυστρία και Β. Μακεδονία) και αν πάμε με την λογική πως η Ολλανδοί θα είναι οι πρώτοι του Γ ομίλου , δεν νομίζω να τα ‘’βρούν’’ στο χινάρι απόψε. Το ρεκόρ είναι ένας ακόμα λόγος  που κυνηγάει και ο Μαντσίνι και η ίδια η Ιταλία. Αν δεν ηττηθεί από την Ουαλία  ισοφαρίζει το απόλυτο αήττητο ρεκόρ του τότε προπονητή  Βιτόριο Πότσο (30 ματς, 1935-1939, το τωρινό είναι στο 24-5-0) . Έχει 10 παιχνίδια να δεχθεί γκολ ή αν προτιμάτε 965’ λεπτά  και μετράει δέκα σερί νίκες. Γενικά όλα… ’’Perfetto’’

Η Ουαλία έκανε τρομερό παιχνίδι με την Τουρκία , διάβασε το ματς και το κέρδισε δίκαια. Ο Γκάρεθ Μπέιλ θύμισε τον παλιό καλό Ουαλό και έπλεκε και ο Άαρον Ράμσει έραβε. Σε εκείνο το παιχνίδι τα ΧGoals της ήταν 3.82 , έως τώρα το υψηλότερο στο τουρνουά!

Οι δύο χώρες κοντράρονται για πρώτη φορά σε μια τελική διοργάνωση.

19:00 Στάδιο Ολίμπικο (Ρώμη), Ιταλία – Ουαλία

Διαιτητής: Οβίντιου Χάτεγκαν (Ρουμανία)

Πιθανές Συνθέσεις

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα – Τολόι, Μπονούτσιο, Ατσέρμπι, Έμερσον – Λοκατέλι, Ζορζίνιο, Μπαρέλα – Μπεράρντι, Μπελότι, Κιέζα

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουαρντ – Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις – Αμπαντού, Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς – Μουρ

 

Επιμέλεια άρθρου : Iωάννης Αργυρόπουλος

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *