Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Μιλγουόκι Μπακς 115 Μπρούκλιν Νετς 111: Δια πυρός και σιδήρου πρόκριση για τα “ελάφια”

Share

Σε ένα τρομερό ματς που τα είχε όλα και θύμισε playoffs άλλων εποχών, οι Μπακς απέδρασαν με 115-111 και προκρίθηκαν στους τελικούς της ανατολής.

Στην πρώτη περίοδο είχαμε ένα μπράντ ντε φερ μεταξύ KD και Greak Freak με αμφότερους να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό πόντων παίζοντας μάλιστα 12 και 11 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Μπρους Μπράουν έδωσε έξτρα βοήθειες με κίνηση χωρίς την μπάλα και κοψίματα στη ρακέτα. Ο Μπλέικ Γκρίφιν με καλές τοποθετήσεις κοντά στο καλάθι και άμυνες πάνω στον Γιάννη. Ο, τι κι αν έκανε ο Οι Τζέι Τάκερ, ο Ντουράντ ήταν ασταμάτητος κι έφτασε τους 20. Ευτυχώς ο Μπρουκ Λόπεζ πήρε πάνω του προσπάθειες κρατώντας τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ. Τα “δίχτυα” πήγαν στα αποδυτήρια με +6 (53-47).

Στο δεύτερο μέρος τα “ελάφια” μπήκαν δυνατά κι έφεραν τούμπα το ματς με ένα αρχικό σερί επιθέσεων. Οι Νετς όμως είχαν και πάλι απαντήσεις. Όποτε οι Μπακς κολλούσαν εμφανιζόταν ο Κρις Μίντλετον που στο πρώτο μισό ήταν αποκαρδιωτικός.

Οι 2 αντίπαλοι πήγαιναν χέρι χέρι και στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Στα κρίσιμα ξαναμίλησε ο Μίντλετον και για καλή τύχη της παρέας του Γιάννη φώναξε παρών και ο Τζρου Χόλιντεϊ. Βέβαια ο Slim Reaper Κέβιν Ντουράντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με τρομερά δύσκολο πιβοτάρισμα και σουτ εκτός ισορροπίας, ευρισκόμενος υπό το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Οι Τζέι Τάκερ, ευστόχησε σε δίποντο με ένα δευτερόλεπτο να μένει στο ρολόι.

Και εγένετο παράταση. Με λάθη επί λαθών και αδυναμία στα ριμπάουντ σημειώθηκε μόλις ένα καλάθι στα πρώτα τριάμισι λεπτά από επιθετικό ριμπάουντ του Μπρους Μπράουν. Ο Γιάννης ισοφάρισε με δύσκολο hook ένα λεπτό πριν το τέλος. Οι Νετς δεν απάντησαν κι ο Μίντλετον ουσιαστικά τελείωσε το ματς με δικό του δίποντο. Ο Ντουράντ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει ξανά και να οδηγήσει την αναμέτρηση σε δεύτερη παράταση αλλά αστόχησε ένεκα άμυνας αλλά της κούρασης. Ο Λόπεζ διαμόρφωσε με βολές το τελικό σκορ.

Ο Γιάννης σημείωσε 40 πόντους και στην απέναντι όχθη ο Ντουράντ 48, χωρίς μάλιστα να βγει δευτερόλεπτο. Το Μιλγουόκι έγινε έτσι μόλις η 29η ομάδα που νικά 7ο παιχνίδι εκτός έδρας σε σύνολο 134 τέτοιων αγώνων.

Οι Μπακς περιμένουν τον αντίπαλό τους από το αποτέλεσμα του αγώνα Φιλαδέλφεια-Ατλάντα. Το ματς θα παιχτεί ξημερώματα Δευτέρας στις 03:00. Τηλεοπτική κάλυψη από το Cosmotesport4 σε περιγραφή του Κώστα Κατέβα.

 

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *