Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο: Της αμύνης τα παιδιά

Share

Η εθνική μας ομάδα υποδέχτηκε το Πουέρτο Ρίκο στον δεύτερο αγώνα του τουρνουά Ακρόπολις. Σε ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησαν οι άμυνες, με εξαίρεση την τελευταία περίοδο, επιβλήθηκε με 77-69.

Στο Ακρόπολις δε θα δούμε την κανονική μας ομάδα. Έτσι δίνονται ευκαιρίες για πειραματισμούς, σχήματα, ένα πρώτο χτίσιμο χημείας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Λευτέρης Μποχωρίδης, Χάρης Γιαννόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Γιώργος Παπαγιάννης έμειναν εκτός αποστολής.

Ξεκινήσαμε αποκαρδιωτικά στην επίθεση. Αστοχία, προβλήματα στις βολές, στατικότητα ενώ δεν έλειψαν τα λάθη. Το σκορ ήταν 4-17 υπέρ των φιλοξενούμενων λίγα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Όμως από τότε και μέχρι το ημίχρονο μειώναμε σιγά σιγά έστω και δύσκολα. Εκμευαλλευτήκαμε και τη δική τους δυστοκία και κλείσαμε το πρώτο μέρος προηγούμενοι με 1 (32-31).

Στο δεύτερο μισό συνεχίστηκε μεν η δυσκολία στο μακρινό σουτ, ανέβηκε όμως ο Ντίνος Μήτογλου με σερί πόντους, αποτελώντας το στήριγμα του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο μικρός εδραίωσε την παρουσία του στο παρκέ με άμυνες και καλά τελειώματα στη ρακέτα. Ο Γιάννης Αθηναίου με 2 καλάθια μας ξεκόλλησε τη δύσκολη στιγμή, ενώ θετικός ήταν και ο Βασίλης Καββαδάς με νταμπλ νταμπλ (10π./10ρ.), ο οποίος πήρε και εύσημα την ώρα του ματς από τον κόουτς και το τεχνικό τιμ.

Η νίκη ήρθε στην 100 συμμετοχή του Κώστα Σλούκα με το εθνόσημο.

Συνέχεια αύριο με το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στους Σέρβους στις 20:00. Τρεις ώρες πριν Το Πουέρτο Ρίκο αναμετράται με Μεξικό στο Λατινοαμερικάνικο ντέρμπι της ημέρας. Αμφότερα τα ματς θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.

 

Επιμέλεια:. Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *