Type to search

EURO 2020 Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πορτογαλία-Γερμανία 2-4: «Την Μάνσαφτ δεν θα την ξανά-αμφισβητήσεις, την Μάνσαφτ»

Share
Ήταν αναμενόμενο πως η Γερμανία θα έμπαινε δυνατά, να βρει γκολ νωρίς για να ελέγξει τον παιχνίδι. Ο Χόσενς σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Περίπου δέκα λεπτά μετά με υποδειγματική αντεπίθεση η κάτοχος του τροπαίου άνοιξε το σκορ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα εναντίον των Γερμανών.
Προβάδισμα για ομάδα του Σάντος, σημαίνει, park the bus! Αυτή ήταν και η καταδίκη της Πορτογαλίας, καθώς απέναντί της είχε γερμανικά Πάντσερ, τα οποία δεν σταματούσαν πουθενά. Δεν σταματήθηκαν και στην Αλιάνζ Αρένα.
Δύο αυτόγκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά
Στο 35′ ο Χόσενς έκανε την σέντρα και ο Ρούμπεν Ντίας με προβολή έστειλε την μπάλα στην εστία του Ρούι Πατρίσιο για να έρθει ο Ράφαελ Γκερέιρο, μετά από κόψιμο του Γιόσουα Κίμιχ, να στείλει και αυτός την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Στην επανάληψη, οι Γερμανοί συνέχισαν με την κεκτημένη ταχύτητα του πρώτου μέρους και ελέγχοντας των ρυθμό του παιχνιδιού και στο 51′ με τον Χόσενς να βρίσκει τον Χάβερτς, έκρυψαν την μπάλα κι έκαναν το 3-1. Η Μάνσαφτ δεν άργησε να σημειώσει και τέταρτο τέρμα με τον Χόσενς να βάζει την υπογραφή του στο 60′ μένοντας αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Κίμιχ.
Η αντίδραση των Πορτογάλλων ήρθε στο 67 με τους Ρονάλντο και Ντιόγκο Ζότα να αλλάζουν ρόλους και τον Κριστιάνο να σερβίρει για τον εξτρέμ της Λιβέρπουλ, ο οποίος από κοντινή απόσταση μείωσε σε 2-4. Οι αλλαγές του Σάντος άλλαξαν την εικόνα της ομάδας του αλλά δεν την έδωσαν, το «special something» που έψαχνε για να επιστρέψει στο παιχνίδι.
Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμεινε χαμηλός, οι Γερμανοί χαλάρωσαν και ο Ρενάτο Σάντσες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 70ο λεπτό. Στο 83′ ήταν η σειρά του Λέον Γκορέτσκα να στείλει την μπάλα στο δοκάρι σε αντεπίθεση των Πάντσερ με το 2-4 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Άντονι Τέιλορ.

Γερμανία (Γιόαxιμ Λεβ): Νόιερ, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Χούμελς (63′ Τσαν), Κίμιχ, Χάβερτς (73′ Γκορέτσκα), Κρόος, Γκνάμπρι (87′ Σανέ), Χόσενς (63′ Χαλστενμπέργκ), Γκιντογκάν (73′ Σούλε), Μούλερ

Χάρης Ισαακίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *