Type to search

EURO 2020 Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο «δαιμονισμένος» Ντε Μπρούιν έστειλε το Βέλγιο στους «16».

Share

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 στην πλάτη, αλλά ο 47χρονος Ισπανός τεχνικός αποφάσισε στο 46΄ να βγάλει άσσο από το μανίκι, με το όνομα του Κέβιν Ντε Μπρούιν να κρύβεται κάτω από αυτό.

Η κίνηση – ματ ήταν η είσοδος του 29χρονου μέσου αντί του Μέρτενς με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. 8 λεπτά αργότερα, ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι θα δει ασίστ στον Θόργκαν Αζάρ, την ώρα που οι περισσότεροι στην θέση του θα σούταραν δίχως δεύτερη σκέψη. Ο Ντε Μπρούιν βγάζει μόνο του τον άσσο της Ντόρτμουντ και μέσα σε ελάχιστο χρόνο επιβεβαιώνει την επιλογή του προπονητή του να τον ρίξει στο ματς, αποτελώντας καταλυτικό κομμάτι στην ισοφάριση του αγώνα.

Ο Ντε Μπρούιν δεν αρκέστηκε σε αυτό, μιας και 16 λεπτά αργότερα θα πιάσει ένα δυνατό σουτ με το αριστερό πόδι έξω από την μεγάλη περιοχή και θα νικήσει τον Κάσπερ Σμάιχελ, κάνοντας το 2-1 για τους Βέλγους. Την στιγμή που βάζει το γκολ βρίσκεται στο σημείο στο οποίο είχε καταρρεύσει ο Κρίστιαν Έρικσεν και δείχνει μεγάλο σεβασμό στον άτυχο Δανό, σκεπτόμενος τον κατά την διάρκεια του πανηγυρισμού του κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση.

Με την σημερινή ασίστ, ο Ντε Μπρούιν έφτασε τις 8 από το μουντιάλ του 2014 και έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει να καταγράψει ασίστ στα τέσσερα τελευταία μεγάλα τουρνουά εθνικών ομάδων (Μουντιάλ 2014, Euro 2016, Μουντιάλ 2018 και στο φετινό Euro). Ο «δαίμονας» του Βελγίου δείχνει να βρίσκεται σε πολλή καλή κατάσταση, και φαντάζει έτοιμος να πάει τους συμπατριώτες του μακριά στην φετινή διοργάνωση.

 

 

Επιμέλεια κειμένου : Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *