Type to search

EURO 2020 Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φινλανδία – Ρωσία 0-1

Share

Ραντεβού στο γήπεδο «Κρεστόφσκι» (Gazprom Arena) έδωσαν Φινλανδία και Ρωσία για τη 2η αγωνιστική φάσης των ομίλων του Euro 2020.

Ένα αρκετά «σκληρό» παιχνίδι αντεπιθέσεων και από τις δύο ομάδες, αφού η Ρωσία διψούσε για νίκη και παράλληλα δεν ήθελε να αφήσει την Φινλανδία να επικρατήσει και να περάσει στην επόμενη φάση.

Κιόλας στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης η Φινλανδία κατάφερε να βρει δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε. Ενώ η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 12 αφού είχαν μια πολύ καλή ευκαιρεί με δοκάρι.

Μέχρι και το πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού η Ρωσία ολοένα και περισσότερο πίεζε για να βρει δίχτυα και εντέλει κατέληξε να παίζει «βόλεϊ» στην περιοχή της Φινλανδίας.

Η μεγάλη στιγμή για την Ρωσία ήρθε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους του αγώνα, όταν με εκπληκτικό πλασέ ο Μίραντσουκ έγραψε το 0-1 για την ομάδα του. Οι Ρώσοι πήραν στο καλύτερο σημείο προβάδισμα και φυσικά το γκολ προήλθε από πολύ ωραία συνεργασία (ένα – δύο).

Έτσι λοιπόν στο 0-0 έληξε το πρώτο μέρους του αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυναμικά για την Φινλανδία και οι κλασικές φάσεις υποδέχονταν η μία την άλλη. Η Φινλανδία, στα τελευταία λεπτά του ματς, προσπάθησε με αλλαγές να κάνει ένα πιο αποτελεσματικό παιχνίδι, όπως και η Ρωσία. Παρ’ όλα αυτά η τακτική αυτή αυτή δεν απέδωσε και έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν αν κρατήσουν το 0-1 και πήραν το παιχνίδι.

Ρωσία: Ματβέι Σαφόνοφ, Ίγκορ Ντιβέεφ, Γκεόργκι Ντζικίγια, Μάριο Φερνάντες (Βιάτσεσλαβ Καραβάεφ 45’), Ντάλερ Κουζιάγιεφ, Ντμίτρι Μπαρίνοφ, Ρομάν Ζόμπνιν, Μαγκομέντ Οζντόεφ (Ριφάτ Ζεμαλετντίνοφ 60’), Αρτιόμ Τζιούμπα (Αλεξάντρ Σομπόλεφ 85), Αντόν Μίραντσουκ (Μακσίμ Μούχιν 85’), Αλεξάντρ Γκολόβιν

Φινλανδία: Λούκας Χραντέτσκι, Γιόονα Τοΐβιο (Φρέντρικ Γιένσεν 85’), Πάουλους Αραγιούρι, Ντάνιελ Ο’ Σόνεσι, Γκλεν Καμαρά, Ρόμπιν Λοντ, Ράσμους Σούλερ (Γιόνι Κάουκο 67’), Γιούκα Ραϊτάλα (Πούρου Σοϊρί 75’), Γέρε Ουρόνεν, Τεέμου Πούκι (Λάσι Λαπαλάινεν 75’), Γιόελ Πογιανπάλο

Ιωάννης Ρούσσος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *