Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Κέβιν Ντουράντ: Απέδειξε γιατί είναι ο καλύτερος στον κόσμο.

Share

Ο Κέβιν Ντουράντ πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση απέναντι στους Μπάκς, οδηγώντας τους Νετς σε νίκη και στο 3-2 στη σειρά  απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο 

Πριν το παιχνίδι στο Barclays Center, το momentum έδειχνε Μπάκς.  Πρώτον τα ΄΄ελάφια΄΄ είχαν καταφέρει να φέρουν την σειρά στα ίσια με δύο back to back νίκες στο σπίτι τους, και δεύτερον οι Νετς στερούνται τις υπηρεσίες του Καίρι Ίρβινγκ ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη  από το διάστρεμμα που αποκόμισε από τον τέταρτο αγώνα και  που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να του στερήσει την δυνατότητα να αγωνιστεί στην συνέχεια της σειράς. 

Έτσι με τα συγκεκριμένα δεδομένα  το Μπρούκλιν πριν την αναμέτρηση με τους Μπάκς βρισκόταν με την πλάτη στο τοίχο κάτι που μαρτύραγε και η κίνηση να βγει εσπευσμένα από τα πιτς ο επίσης τραυματίας Χάρντεν. 

Ό Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του γνώριζαν πως το παιχνίδι τα ξημερώματα της Τετάρτης ήταν μια μοναδική ευκαιρία να αποδράσουν από την Νέα Υόρκη με νίκη και να <<τελειώσουν>> την σειρά στο σπίτι τους σε δύο βράδια από τώρα. Μάλιστα είναι τέτοια η τωρινή κατάσταση στους Νετς που  ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός των Μπακς θα είναι από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις σύμφωνα με τον βετεράνο άσο Τσάρλς Μπάρκλειπου σχολιάζει τα ματς για λογαριασμό του TNT στο show “Inside the NBA”. 

 

Μυθικός Ντουράντ   

Όμως ανάμεσα σε όλα αυτά ξεπρόβαλε ο Κέβιν Ντουράντ για να μας υπενθυμίσει το μεγαλείο του. Με τους δύο από την τριάδα off(Χάρντεν,Ίρβινγκ) ο KD, ήξερε καλύτερα από όλους πως έπρεπε να βγει μπροστά παρασύροντας και την υπόλοιπη ομάδα με την αύρα του. 

Ό 32χρόνος κορυφαίος σκόρερ  έδωσε μια μοναδική παράσταση στην τέταρτη περίοδο σκοράροντας 20 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και ολοκλήρωσε το ματς με 49 πόντος 17 ριμπάουντ 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, χωρίς να βγει δευτερόλεπτο από το παρκέ, και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον ΛεΜπρόν το 2018 που καταφέρνει το συγκεκριμένο κατόρθωμα.  

Ο KD σκόραρε ή έδωσε ασίστ σε 74 πόντους από τους 114 των Νετς, ποσοστό που φτάνει στο 65% από έναν και μόνο παίκτη.  

 Έγινε ο πρώτος που καταφέρνει σε αγώνα playoff να έχει 45+ πόντους, 15+ ριμπάουντ και 10+ ασίστ. Παράλληλα, ο μοναδικός παίκτης της ιστορίας που είχε 48+ πόντους σε 48 λεπτά ήταν o Kόμπι Μπράιαντ το 2001, με τον Ντουράντ να συμπεριλαμβάνετε πλέον στην λίστα. 

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 49 πόντους, με 30 προσπάθειες, είχε 4/9 από μακριά, 4/5 κοντά στο καλάθι, 8/9 από μέση απόσταση. Οι 10 ασίστ του ήταν οι 5 για τρίποντο και οι 5 κάτω από το καλάθι. Βρήκε τον Τζέφ Γκρίφιν 5 φορές, αφού μετά από τον ίδιο ήταν ο δεύτερος στο σκοράρισμα με 27 πόντους. 

Ο Ντουράντ έδωσε μια μεγάλη παράσταση υπενθυμίζοντας σε όλους ποιος είναι, και ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον ίδιο παίκτη που πριν δύο χρόνια έκοψε τον αχίλλειο του και κανείς δεν γνώριζε πως θα γυρίσει.  

Ο KD επέστρεψε πιο υγιείς από ποτέ, έχει πάρει από το χέρι του Νετς με στόχο το πρώτο δαχτυλίδι στην ιστορία τους, και τρίτο δικό του. 

Άλλωστε αυτή την στιγμή που μιλάμε πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, με τον ίδιο να απολαμβάνει την κάθε στιγμή στο παρκέ, αλλά και τον σεβασμό των αντιπάλων, όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο «Είναι από τους καλύτερους σκόρερ που έπαιξαν ποτέ. Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου τώρα.  

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *