Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Oυγγαρία-Πορτογαλία 0-3: Με Ρονάλντο μόνο στον θρόνο των σκόρερ

Share

Mε κορυφαίο Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφει με χρυσά γράμματα το ονομά του στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με 11 γκόλ. Στην πρεμιέρα του 6oυ και τελευταίου ομίλου στην κατάμεστη Βουδαπέστη και στην Φέρενς Πούσκας με περισσότερους απο 67.000 θεατές η Πορτογάλοι πήραν το τρίποντο

1ο ημίχρονο: Λιγοστές ευκαιρίες για την ομάδα του Σάντος

Η Πορτογαλία εξ’ αρχής είχε πάρει την κατοχή της μπάλας με ένα αμυντικογένες σύστημα 4-2-3-1 προσπαθούσε να βρεί τα κενά στην εξίσου πολύ καλά στημένη άμυνα της Ουγγαρίας με το 5-3-2. Μόλις στο 5o λεπτό, ο Ζότα προτίμησε να σουτάρει αντί να δώσει στον αμαρκάριστό Ρονάλντο.

Τα κατάφερε να τα βρεί αρχικά στο 39 λεπτό με τον Ντιόγκο Ζότα από σέντρα του Καρβάλιο και στο 42’ λεπτό στην μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου ύστερα από σέντρα του Γκέρειρο ο οποίος βρήκε τον Ζόττα και αυτός με τακουνάκι έδωσε τον Ρονάλντο και αυτός έχασε εξ επαφής την μπάλα από τα πόδια αδυνατώντας να σκοράρει σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία

2ο ημίχρονο: «Έπρεπε» να περάσουν τα 80 λεπτά.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να μην αφήνουν πολλά περιθώρια για θέαμα. Οι άμυνες του ήταν τόσο σκληρές που δεν επέτρεπαν την παραμικρή διείσδυση η κάθετη πάσα. Μόλις στο 49 λεπτό ο Σαλάι με ένα μακρινό χωρίς ιδιαίτερη απειλή κατάφερε να σημειώσει την δεύτερη τελική φάση της Ουγγαρίας.

Ο ίδιος παίχτης προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγμα στην άμυνα στο 56 λεπτό μαζί με τον δεξιό εξτρέμ Σέν, γκολ του οποίου ακυρώθηκε ως οφσαίντ λίγα λεπτά αργότερα. Από το 70 και μετά η ανιαρότητα της αναμέτρησης έδωσε την θέση στην προσπάθεια των ομάδων να αφήσουν το αμυντικό τους πλάνο.

Προειδοποιητικό σημάδι, ήταν και το σουτ εκτός περιοχής στο 65’ από τον Μπρούνο Φερντάντεζ. Και ενώ η Ουγγαρία προσπαθούσε χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα 14 λεπτά αργότερα και ύστερα από σέντρα του Σίλβα ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 81 λεπτό η μπάλα κοντράρει στον Σαλαί και τον Ορμπάν, ο οποίος έστρωσε στον Γκερέρο και αυτός δεν δίστασε να κάνει το 1-0.

Aπο εκεί και έπειτα το παιχνίδι άνοιξε με τον Ρονάλντο να κάνει το 1-0 από το σημείο του πέναλτι στο 85’ και στο 92’ λεπτό σημειώνοντας 11 γκόλ σε τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος περνώντας τον πρώτο Μισέλ Πλατίνι, ο οποίος σημείωσε 9 γκολ το 1984 στο Ευρωπαϊκο της Γαλλίας.

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νάγκι (89′ λεπτό) Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78’Σίγκερ) Σάφερ (65’Νέγκο) Φιόλα, Αντ. Σάλαϊ, Ρ. Σάλαϊ (77’Tσέν)

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81’Σάντσες) Φερνάντες (89’Moυτίνιο), Ρονάλντο, Ζότα (81 Άντρε Σίλβα) Μπ. Σίλβα (71′ Ραφαέλ Σίλβα)

Διατητής: Tζουνέιτ Τσακίρ (Toυρκία) 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *