Type to search

EURO 2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πολωνία-Σλοβακία 1-2: Προβάδισμα πρόκρισης για τους Σλοβάκους

Share

Οι Σλοβάκοι επικράτησαν με 2-1 επί της Πολωνίας στην Αγία Πετρούπολη στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου.

Χρυσή νίκη πήρε η ομάδα του Στέφαν Τάρκοβιτς κερδίζοντας με 2-1 τον Λεβαντόφσκι και την παρέα του ξεκινώντας έτσι με το δεξί στην τελική φάση του Euro.

Το ματς

Οι Πολωνοί ήταν εκείνοι που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, τα ηνία του αγώνα, ωστόσο οι Σλοβάκοι ήταν αυτοί που πήγαν με το προβάδισμα στο σκορ στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες του Τάρκοβιτς ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 14′. Ο Ντούντα με ατομική ενέργεια από τα αριστερά, κινήθηκε παράλληλα από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σέζνι.

Στο 18′ ήρθε το γκολ για τους Σλοβάκους, με τον Σέζνι να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Μακ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, τον έναν μάλιστα με “ποδιά”, εξαπέλυσε το σουτ από τα αριστερά της περιοχής. Η μπάλα τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι και αφού χτύπησε στην πλάτη του τερματοφύλακα της Γιουβέντους, κατέληξε στα δίχτυα και έδωσε στους Σλοβάκους το προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα οι Σλοβάκοι θα μπορούσαν να βρουν και δεύτερο γκολ, απειλώντας δύο φορές με τον Κούτσκα στο 27′ και το 33′, ωστόσο ο Σέζνι ήταν εκεί για να επέμβει στην πρώτη, με τη δεύτερη να καταλήγει λίγο άουτ.

Στην επανάληψη οι Πολωνοί μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, 21 δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Λινέτι.

Ο Ρίμπους μπήκε ωραία από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Λινέτι στη μικρή περιοχή και αυτός αν και δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα, κατάφερε να νικήσει τον Ντουμπράβκα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Στο 62′ οι Πολωνοί έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κριχόβιακ με δεύτερη κίτρινη, σε άτσαλο μαρκάρισμα που έκανε στον Χρομάντα. Αυτή ήταν και η πρώτη κόκκινη κάρτα στην φετινή διοργάνωση.

Στο 69′ ο Μακ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Σκρίνιαρ, αφού στόπαρε την μπάλα έπειτα από κεφαλιά συμπαίκτη του στο πρώτο δοκάρι, γύρισε ωραία το κορμί του και με ωραίο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καταφέρνοντας να την περάσει ανάμεσα από τα πόδια τριών αμυντικών της Πολωνίας. Το τελευταίο μέρος του ματς άνηκε στην ομάδα του Πάουλο Σόουζα ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε και πλέον οι Πολωνοί κηνυγούν την υπέρβαση απέαντι σε Ισπανία και Σουηδία για να πάρουν την πρόκριση.

MVP του ματς: Μάρτιν Ντουμπράφκα. Ο τερματοφύλακας της Νιούκαστλ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην νίκητης ομάδας του κρατώντας ουκ ολίγες φορές την εστία του.

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους, Λινέτι, Κριχόβιακ, Κλιχ, Γιόσβλακ, Λεβαντόβσκι, Ζιελίνσκι

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χουμπότσαν, Χασάσλιν, Κούτσκα, Χρομάντα, Μακ, Χάμσικ, Ντούντα

Σταύρος Παγιατάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *