Type to search

Κεντρική

Ολλανδία – Oυκρανία 3-2: Μια αναμέτρηση… χάρμα ιδέσθαι

Share

Στον τρίτο όμιλο το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας μετά την άνετη επικράτηση της Αυστρίας επί της Βόρειας Μακεδονίας με 3-1 κοντραρίστηκαν η Ολλανδία με την Ουκρανία προσφέροντας μοναδικό θέαμα σε μια αναμέτρηση χάρμα ιδέσθαι με ανατροπή και απότομη εναλλαγή συναισθημάτων

Κλείστο πρώτο ημίχρονο με την Ολλανδία να προσπαθεί να βρεί χώρους.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ιδιαίτερη ανιαρή καθώς η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο με ένα σύστημα 4-1-4-1 δεν άφηνε ιδιαίτερους χώρους στην Ολλανδική επίθεση.

Η ομάδα του Φράνκ Ντε Μπούρ βλέποντας την σφιχτή ουκρανική άμυνα προσπαθούσε μέσω του Μέμφις Ντεπάι, με τις πλαγιοκοπήσεις του να «τρυπήσει» την άμυνα ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Μόλις στο 33 λεπτό προσπάθησε μέσω της σέντρας του να βρεί κάποιον παίχτης δίχως αποτέλεσμα.

Το 4-1-4-1 της Ουκρανίας μετατρεπόταν και σε 4-2-2-2 καθιστώντας το παιχνίδι «των Οράνιε» ακόμα πιο δύσκολο όχι όμως για πολύ καθώς το «ολλανδικό» 3-5-2 βρήκε χώρους αρχικά στο 35 με τον Βέρχορστ, το σουτ του οποίου βγήκε σε κόρνερ.

Απο το 30 λεπτό και έπειτα  η Ολλανδία είχε 67% και η Ουκρανία 33%. Με μόλις στο 36 λεπτό να γίνεται η δεύτερη ευκαιρία στο στόχο από σούτ του Φάν Αάνχολτ εκτός περιοχής. Απο την στιγμή που δεν μπορούσε να απειλήσει μέσα από την περιοχή επιχειρούσε εκτός.

Ωστόσο η πίεση απέφερε ακόμα δύο ευκαιρίες στο 38 λεπτό από σούτ του Βαινάλτουμ και τον σωτήρα Μπούσχαν να αποτελεί τον ήρωα του πρώτου ημιχρόνου

Στο 40 λεπτό χάθηκε και δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία καθώς ο Ντάμφρις δεν μπόρεσε μόνος με κεφαλιά να σκοράρει ύστερα από την σέντρα του Ντεπάι από τα δεξιά.

Απο πλευράς Ουκρανίας στο 45 λεπτό πάσα του Γιάρεμτσουκ βρήκε μόνο τον Γιαρμολένκο,όμως ο Στεκέλμπουργκ τοποθέτησε ωραία τα πόδια του και η μπάλα κόντραρε στα πόδια του δεξιού εξτρέμ της Γουέστ Χαμ.

 

To καλύτερο δεύτερο ημίχρονο της διοργάνωσης μέχρι στιγμής.

Στο καλύτερο από άποψη σκοραρίσματος και θεάματος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  δεύτερο ημίχρονο ήρθαν και 5 γκόλ τα περισσότερα μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Οι Ολλανδοί συνέχιζαν να πιέζουν με μπροστάρη τον δεξιό μπακ Ντάμφρις που ήταν και ο δημιουργός και των δυο γκολ.

Η προειδοποίηση ήρθε στο 51 λεπτό από πολύ όμορφο σουτ του Βαινάλντουμ ύστερα από λάθος απόκρουση του Μπουσχάν. Η πίεση απέφερε ακόμα περισσότερου καρπούς μόλος στο 55 λεπτό με τον Μvp της αναμέτρησης Ντάμφρις να διεισδύει στην δεξία πλευρά και τον σέντερ μπακ Ματβιγίενκο να γλιστράει δίνοντας πάσα στον Βέρχορστ και αυτός με ευκολία έκανε το 2-0.

To άγχος και η πίεση έφυγαν και το μόνο που έμενε ήταν η διατήρηση του σκόρ. Ωστόσο οι «Οράνιε» υποτίμησαν «κίτρινο μπλέ» οι οποίοι επέδειξαν την μαχητικότητα τους έναντι της ολλανδικής ανωριμότητας.

Το 72 λεπτό πραγματοποιήθηκε και η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου από το σούτ του Γιάρεμτσουκ. Και από τον επιθετικό της Γκένγκ στον άσσο της Γούεστ Χαμ και στο 75 λέπτο με ένα μοναδικής ομορφιάς γκόλ μόλις το 41 του γκολ με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Tο γκόλ πάγωσε την «Άμστερνταμ Αρένα», η οποία ζεστάθηκε για τα καλά στο 79 λεπτό ύστερα από το φάουλ του Μαλινόφσκι, ο οποίος βρήκε κατευθείαν τον κινούμενο Γιάρεμτσουκ και αυτός με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε το παιχνίδι για την τρίτη ευκαιρία στον στόχο

Οι Ολλανδοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 85 λεπτό από σέντρα του Ακε ο Ντάμφρις νικάει τον Ζιζτσένκο και με κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μπουσχάν.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φράνκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Τίμπερ (88′ Φέλτμαν) Ντε Φράι, Μπλίντ (64′ Άκε), Φαν Άανχολτ (64′ Bαιντάλ), Ντε Ρόν, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιόνγκ, Βέχορστ (88′ Nτε Γίονγκ) Ντεπάι (90+1 Mάλεν)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούσχαν,Μικολένκο,Ματβιγένκο, Zαμπάρνι Καραβάγιεφ, Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόφσκι, Ζούμπκοβ (13′ Μάρλος, 64′ Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο,Διατητής: Φέλιξ Μπρίχ (Γερμανία)Στάδιο: Αμστέρνταμ Αρένα

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *