Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

EURO 2020 – Σκωτία: Mε πάθος 25 χρόνια μετά..

Share

Σκωτία 25 χρόνια μετά. Σίγουρα δεν αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη , ούτε διακρίσεις έχει αλλά αυτή η διοργάνωση είναι το πιο γλυκό μεθύσι της.

Πρέπει να ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω για να βρούμε την τελευταία συμμετοχή της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα οι Σκωτσέζοι το 1996 είχαν βρεθεί στα γήπεδα της Αγγλίας.

Αύριο λοιπόν μπαίνει στον χορό και μόνο απαρατήρητο δεν θα περάσει το στυλ παιχνιδιού της. Στις 16:00 αντιμετωπίζει την Τσεχία σε ένα ματς που η νίκη είναι το κλειδί για την πρόκριση. Σε έναν όμιλο με Αγγλία και Κροατία , το ματς μεταξύ τους είναι must win. Βρίσκεται στον 4ο και πολύ δυνατό όμιλο. Αγγλία και Κροατία βρέθηκαν στην κορυφαία τετράδα του Μουντιάλ του 2018 , ενώ υπάρχει και η επικίνδυνη Τσεχία. Το θετικό είναι πως οι μετακινήσεις στο γκρουπ της έχουν κάτσει ‘’λουκούμι’’αφού δύο ματς θα τα δώσει στο σπίτι της, το «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης και ένα στο «Γούμπλεϊ». Αν μη τι άλλο ανυπομονούμε για τον εμφύλιο! Πραγματικά θα πέσουν κορμιά.

Η ομάδα του Στιβ Κλάρκ μπορεί να μην έχει ταλέντο αλλά το πάθος της περισσεύει και σε αυτό βασίζονται. Ο Αντρου Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ ηγείται μιας δυναμικής άμυνας, αλλά από τη μέση και μπροστά οι λύσεις λείπουν, με εξαίρεση ίσως τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  Τον Κίεραν Τίρνει αξίζει να τον παρακολουθήσεις σε αυτή την διοργάνωση. Ο αριστερός μπακ-χαφ της Άρσεναλ προέρχεται από γεμάτη σεζόν με 38 συμμετοχές και 2 γκολ και το Euro αναμένεται να ανεβάσει και άλλο τις μετοχές του.

Αρχικά στόχος της είναι να απόλαυση την διαδρομή , διότι δεν συμβαίνουν συχνά αυτά. Πρόκειται για τη μόλις τρίτη της εμφάνιση σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θυμίζουμε πως περνάνε οι δύο πρώτοι από τον κάθε όμιλο και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες χώρες. Η Σκωτία πάντως δίνεται ως η τρίτη χειρότερη χώρα στην διοργάνωση μαζί με την Σλοβακία μετά την Φιλανδία και την Βόρεια Μακεδονία.

Πως παίζει..

Ο Στίβεν Κλαρκ έχει καθιερώσει εδώ και καιρό πλάνο με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Διαφοροποιώντας το σχήμα μεσοεπιθετικά. Άλλοτε πρόκειται για 3-4-1-2, κάποιες φορές εφαρμόζει το 3-5-2, ενώ υπάρχει στο κάδρο και το 3-4-2-1. Πάντως, στον «τελικό» με τη Σερβία επέλεξε τον Νοέμβριο του 2020 επέλεξε το πρώτο.

Το πρόγραμμα στον 4ο όμιλο:

Σκωτία-Τσεχία (14/6, 15:00) – Χάμπντεν Παρκ, Γλασκώβη

Αγγλία-Σκωτία (18/6, 21:00) – Γουέμπλεϊ, Λονδίνο

Κροατία-Σκωτία (22/6, 21:00) -Χάμπντεν Παρκ, Γλασκώβη

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:

2 (1992, 1996)

Θέση στο Ranking : 24 (1441.43 βαθμούς)

Επιμέλεια άρθρου: Ιωάννης Αργυρόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *