Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copa America 2021: Τα διαμαντάκια της διοργάνωσης.

Share

To Copa America βρίσκεται Προ των Πυλών, και εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών οι οποίοι αναμένεται να ξεχωρίσουν. 

Όπως και το Euro έτσι και το Copa America κάνει σέντρα με ένα χρόνο καθυστέρηση. Αν και αρχικά Αργεντινή και Κολομβία θα φιλοξενούσαν την γιορτή του Λατινικού ποδοσφαίρου, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις δύο χώρες παραλίγο να ‘’τινάξει’’ στον αέρα την διεξαγωγή του φετινού Copa America 

 Την λύση έδωσε η ομοσπονδία της Conmebol  καθώς κινήθηκε αστραπιαία και ανέθεσε την διοργάνωση στην Βραζιλία, έτσι η χώρα του καφέ θα υποδεχθεί ξανά στα γήπεδα της(είχε διοργανώσει και την προηγούμενη διοργάνωση) τα αστέρια της Νότια Αμερικής

Φυσικά τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι οι ΝεϊμάρΜέσιΣουάρες όμως στην σκιά αυτών ξεπροβάλει η νέα γενιά, οι οποίοι αναμένεται να πάρει την σκυτάλη. Νεαροί φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι πραγαματοποίησαν εξαιρετική σεζόν με τις ομάδες του, και παίρνουν το βάπτισμα του πυρός με τις εθνικές του ομάδες. Το παιδικό τους όνειρο να εκπροσωπήσουν την χώρα τους σε μια μεγάλη διοργάνωση ξεκινά, και εμείς σας παρουσιάζουμε τα διαμαντάκια του φετινού Copa America τα οποία είναι έτοιμα να  συστηθούν στις οθόνες μας.

  

Χούλιο Ενσίσο  

Ηλίκια: 17 

Χώρα: Παραγουάη 

Ομάδα: Λιμπερτάδ 

Θέση: Επιθετικός 

Quién es Julio Enciso, la estrella del fútbol de Paraguay que pretenden varios grandes de Europa | Strikers Fichajes

Ένας πολύ ταλαντούχος στραίκερ, ο οποίος είχε ξεχωρίσει από την U15, της Παραγουάης. Την φετινή σεζόν αποτέλεσε βασικός στέλεχος της πρωταθλήτριας της χώρας Λιμπερτάδ, ενώ ξεχώρισε  με τις εμφανίσεις και στο  Κόπα Σουνταμερικάνα. Χαρακτηριστικό του είναι η επιθετικότητα του και η ταχύτητα, χωρίς ακόμη ωστόσο να έχει βρεί την θέση που του ταιριάζει στην επίθεση. Πιθανώς να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε και στα αριστερά. 

 

  

Κρίστιαν Ρομέρο 

Ηλικία: 23 

Χώρα: Αργεντινή 

Ομάδα: Αταλάντα 

Θέση: Κεντρικός Αμυντικός   

Manchester United keeping tabs on £34m Juventus starlet Cristian Romero

Έκανε το ντεμπούτο το με την φανέλα της Αλμπισελέστε στα προκριματικά του Μουντιάλ κόντρα στην Χιλή στις 3 Ιουνίου. Προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με την Αταλάντα  παίζοντας ως κεντρικός στην 3αδα των στόπερ συμβάλλοντας στα μέγιστα ώστε η ομάδα του Μπέργκαμο να τερματίσει στην τρίτη θέση της Σεριέ Α παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Πρόσφατα το όνομα του συνδέθηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, με τον Όλε Σόλσκιερ να έχει κυκλώσει το όνομα του. Πολύ καλός και άνετος με την μπάλα στα πόδια αναμένεται να αποτελέσει αρχοντική φιγούρα στα μετόπισθεν της Αργεντινής.  

 

Κρίστιαν Κασσέρες  

Ηλικία: 21 

Χώρα: Βενεζουέλα 

Ομάδα: Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπούλς 

Θέση: Μέσος  

New York Red Bulls extend Cristian Casseres Jr. for multiple years after strong 2019 | MLSSoccer.com

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό του Mls , ο Κασσέρες ευελπιστεί να ξεχωρίσει με την εθνική ομάδα της Βενεζουέλας, ώστε να ανεβάσει τις μετοχές του. Δυναμικός, γρήγορος φημίζεται για το σκληρό του παιχνίδι. Μπορεί να γίνει επικίνδυνος σκοράροντας έξω από την περιοχή εκμεταλλευόμενος το καλό του πόδι. Ο πατέρας του Κασσέρες ο οποίος ονομάζεται επίσης Κρίστιαν! Κατέγραψε με την εθνική 28 εμφανίσεις μεταξύ 1999-2008.   

 

Κάρλος Κουέστα 

Ηλικία: 22 

Χώρα: Κολομβία 

Ομάδα: Γκένκ 

Θέση: Κεντρικός Αμυντικός  

Carlos Cuesta - Player profile 20/21 | Transfermarkt

Παρόλο που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Κολομβίας, θα αποτελούν ο Γέρρι Μίνα, και ο Νταβίνσον Σάντσεζ,ο Κουέστα θα πάρει τον χρόνο συμμετοχής του στην φετινή διοργάνωση. Προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά στο βελγικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Γκένκ. Το αδύνατο του σημείο βρίσκεται στο πειθαρχικό τομέα, καθώς στην φετινή σεζόν αποβλήθηκε τρείς φορές, αν και έχει δείξει βελτίωση σε αυτό τον τομέα. Ο 22χρόνος βρίσκεται στα ραντάρ πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, και σίγουρα το φετινό του καλοκαίρι αναμένεται να είναι καυτό.  

 

Έμερσον  

Ηλικία: 22 

Χώρα: Βραζιλία 

Ομάδα: Μπαρτσελόνα 

Θέση: Δεξιός μπάκ 

5 Things to Know About Premier League Target Emerson | 90min

Υπέγραψε από την Ατλέτικο Μινείρο σε κοινή συμφωνία μεταξύ Μπέτις και Μπαρτσελόνα, με τις δύο ομάδες να δίνουν από έξι εκατομμύρια, ώστε να αγοράσουν τα δικαιώματα του παίκτη, με την Μπέτις να δίνει δανεικό τον Βραζιλιάνο στους <<μπλαουγκράνα>>. Ή Μπαρτσελόνα ενεργοποίησε την ρήτρα των εννέα εκατομμυρίων και έκανε μόνιμο κάτοικο Βαρκελώνης τον Έμερσον. Αθλητικός γρήγορος, αλλά και δυνατός στον αέρα. Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των Ίντερ και Άρσεναλ και μένει να δούμε αν μετά το τέλος της διοργάνωσης, θα έχουν αυξηθεί οι μνηστήρες για τον νεαρό μπακ.

 

Φακούντο Τόρρες  

Ηλικία: 21 

Χώρα: Ουρουγουάη 

Ομάδα: Πενιαρόλ  

Θέση: Έξτρεμ  

Facundo Torres enorgullece a todos: desde su primer técnico a los dirigentes de Peñarol - Ovación - 18/08/2020 - EL PAÍS Uruguay

Άλλο ένα μεγάλο ταλέντων από τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουρουγουάης. Ο νεαρός εξτρέμ πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με την Πενιαρόλ, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Όσκαρ Ταβάρες, να τον επιβραβευεί και να τον συγκαταλέγει στις κλήσεις για το φετινό Κόπα Αμέρικα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο το πριν λίγες ημέρες κόντρα στην Βενεζουέλα, έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις από την μέση και μπροστά, χρησιμοποιώντας και τα δύο του πόδια με την ίδια αποτελεσματικότητα. Δυνατό του σημείο τα πολύ καλά του χτυπήματα στις στημένες φάσεις, ενώ ήδη η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ εξετάζει την περίπτωση του.  

Σέντρα λοιπόν ξημερώματα Δευτέρας(14/6 00.00) με τον αγώνα Βραζιλία- Βενεζουέλα, άντε και καλό μας ξενύχτι… 

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *