Type to search

EURO 2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκριεζμάν : ¨Αισθάνομαι πιο ελεύθερος με την Γαλλία παρά με την Μπαρτσελόνα¨

Share

O επιθετικός της Μπαρτσελόνα βρίσκεται με την αποστολή της Γαλλίας για το Euro 2020, το οποίο ξεκινάει αύριο, και σε δηλώσεις του επισήμανε τις διαφορές που βιώνει ό ίδιος όταν αγωνίζεται για τους “Τρικολορ” και όταν φοράει τα χρώματα των “Μπλαουγκράνα”.

Ο 30χρονος Γάλλος, θα ξεκινήσει με τους συμπατριώτες του την προσπάθεια για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής την ερχόμενη Τρίτη με αντίπαλο την Γερμανία στην Αλιάντζ Αρένα.

Θέλοντας να κάνει έναν απολογισμό της σεζόν που έχει περάσει στην Βαρκελώνη τόνισε :

«Στη Γαλλία έχω κερδίσει σεβασμό. Όσοι ξέρουν για το ποδόσφαιρο ξέρουν τι κάνω καλά σε όλα τα μέρη που πηγαίνω. Στην εθνική ομάδα όλες οι μπάλες περνούν από εμένα, νιώθω πιο ελεύθερος, όπως στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη Βαρκελώνη ήταν δύσκολο λόγω των πρώτων μου αγώνων και μερικές φορές η κριτική ήταν υπερβολική. Το 2021, ωστόσο, πιστεύω ότι πηγαίνει καλύτερα.

Ενώ στη συνέχεια δήλωσε :

«Όταν χάνεις τη La Liga, για παράδειγμα, λυπάσαι. Στην αρχή της σεζόν επίσης επειδή δεν έπαιζα και δεν ένιωθα σημαντικός. Έχω συνηθίσει να παίζω σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια και βρέθηκα στον πάγκο εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ενοχλεί να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να ζεσταίνονται στο γήπεδο και εσείς στο πλάι. Αλλά αυτές είναι οι αποφάσεις του προπονητή και πρέπει να τις αποδεχτείς και να κάνεις ότι είναι δυνατόν για να αλλάξετε αυτή τη γνώμη.

Τέλος είπε :

” Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ του παιχνιδιού για τους Deschamps και του Barca είναι η ελευθερία. «Νιώθω πιο ελεύθερος από ό, τι στη Μπαρτσελόνα, είτε πρόκειται να ζητήσω μπάλα ή να τελειώσω στο κουτί. Όσον αφορά την άμυνα, κινούμαι σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας, μερικές φορές υπερασπίζομαι σαν αμυντικός μέσος, μερικές φορές ως πλήρη πλάτη. Από τη στιγμή που είμαι ελεύθερος στην επίθεση νιώθω καλά. Όταν θέλουν να παίξω στα φτερά, δεν έχω ντρίμπλα ή την ταχύτητα για να πάω στο ένας προς ένα, και ούτε ο αντίπαλος εστιάζει πάνω μου.

Παναγιώτης Μπινιάρης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *