Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το Scouting report του Τόμας Γουόκαπ (vid)

Share

Ο Τόμας Γουόκαπ πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού καθώς είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι υπογραφές για την επικείμενη τριετή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Μιλάμε για μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που αναμένεται να δώσει πολλά στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα και την οποία είχε ανάγκη η ομάδα του Πειραιά. Πάμε να δούμε σε γενικές γραμμές ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον παίκτη Τόμας Γουόκαπ:

Πρόκειται για ένα “πολυεργαλείο”. Ένας τύπος παίκτη που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στο ρόστερ του. Ο ύψους 1.93μ. Αμερικανός πρόκειται να συμπληρώσει ιδανικά τον Κώστα Σλούκα στη θέση των πόιντ γκαρντ αφού ο τρόπος παιχνιδιού του είναι αρκετά διαφορετικός με αυτόν του Έλληνα διεθνή.

Δυνατό κορμί, με σπουδαίες αμυντικές αρετές που του επιτρέπουν να μαρκάρει με στοιχειώδη άνεση τις θέσεις “1” έως “3” και να αποτελέσει τον “πονοκέφαλο” του αντίπαλου scoring guard. Είναι ο παίκτης που θα δείξει διάθεση να συμβάλει στον τομέα των ριμπάουντ και να κάνει τη “βρώμικη” δουλειά η οποία δεν αποτυπώνεται στη στατιστική αλλά θα ικανοποιήσει και με τον παραπάνω τον προπονητή του καθώς θα λειτουργεί πάντα προς όφελος της ομάδας και μόνο.

Μέχρι πρότινος, δεν ήταν ο περιφερειακός που θα εγγυηθεί υψηλά στάνταρ στο σκοράρισμα όμως μετά από μια τριετία στην Ευρωλίγκα με τη Ζαλγκίρις (τις δύο εξ αυτών πλάι στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους), έχει εξελίξει το παιχνίδι του στον επιθετικό τομέα όντας ένας αξιόλογος spot-up σουτέρ ενώ αρέσκεται στο να τελειώνει τις φάσεις με floater ή με pull-up σουτ από τα 5 μέτρα επιδεικνύοντας έναν πλουραλισμό στο ρεπερτόριό του που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, σημαντική είναι η όλο και μεγαλύτερη εξέλιξη που δείχνει στο δημιουργικό κομμάτι, στοιχείο άλλωστε που αποτελεί αναγκαίο προσόν κάθε πλέι-μέικερ.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσθήκη η οποία θα ανεβάσει επίπεδο την περιφέρεια του Ολυμπιακού και θα αποφορτίσει τον Κώστα Σλούκα από τις υπέρογκες ευθύνες που είχε κληθεί να αναλάβει την φετινή σεζόν. Σημαντικό βέβαια το ότι όπως και στην περίπτωση του Μουσταφά Φολ έτσι και τώρα στην περίπτωση του Γουόκαπ, μιλάμε για έναν παίκτη που αναμένεται να καλύψει τα μελανά σημεία των ερυθρόλευκων κυρίως όσον αφορά τη σκληράδα στην άμυνα αλλά και το βάθος του ρόστερ που απαιτείται.

Τα νούμερα του Γουόκαπ στη ρούκι του σεζόν στην Ευρωλίγκα (2018/19): 5.2π., (57%διπ., 30%τριπ., 80%βολ.), 2.2ασ., 2.6ριμπ., 0.5κλεψ, 1.2λαθ. σε 17 λεπτά μ.ο.

Τα νούμερά του τη σεζόν 2019-20: 9.6π., (50.7%διπ., 46.7%τριπ., 85.7%βολ.), 5.5ασ., 3.6ριμπ., 1κλεψ, 2.7λαθ. σε 26 λεπτά μ.ο.

Τα νούμερά του τη φετινή σεζόν: 8.2π. (46.9%διπ., 37.1%τριπ., 90.6%βολ.), 3ριμπ., 4.5ασ., 1κλεψ., 1.6λαθ. σε 24 λεπτά μ.ο. και 34 παιχνίδια.

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *