Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ανδρέας Γλυνιαδάκης στο Sportreview: “Η αλλαγή στην Ομοσπονδία θα δείξει αν έχουμε περιθώρια βελτίωσης στο μπάσκετ, η ιστορία του Σπανούλη θα πρέπει να διδάσκεται.”

Share

Πρόκειται για έναν αθλητή που τα έχει ζήσει όλα. Σπουδαίες κατακτήσεις εγχώριων και διεθνών τίτλων, Ολυμπιακοί Αγώνες, θητεία στο ΝΒΑ και συνεργασία με κορυφαίους ανθρώπους του αθλήματος. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στο Sportreview και στον Αλέκο Χρυσικόπουλο για τις κορυφαίες στιγμές που στιγμάτισαν την μεγάλη καριέρα του, για το εγχείρημα της Αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού και την Ομοσπονδία. Και φυσικά μια ωδή στον μεγάλο Βασίλη Σπανούλη και την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Οι πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας σου;

“Η συμμετοχή μου στο ΝΒΑ με τους Σιάτλ Σουπερσόνικς και φυσικά η συμμετοχή μου με την Εθνική Ανδρών το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.”

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

“Οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι που έχω αντιμετωπίσει είναι σίγουρα ο Τιμ Ντάνκαν, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Σακίλ Ο’Νιλ.”

Ο καλύτερος προπονητής που είχες / με τον οποίο είχες την καλύτερη συνεργασία;

“Σχεδόν με όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα είχα άψογη συνεργασία όλα τα χρόνια. Σαν αγαπημένο, δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένα, έχω ακόμα προσωπικές σχέσεις με πολλούς από αυτούς. Σαν καλύτερο, όμως, μπορώ να ξεχωρίσω τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.”

Αγαπημένοι συμπαίκτες στην καριέρα σου;

“Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον αγαπημένο συμπαίκτη. Έχω περάσει φανταστικά, τα χρόνια του μπάσκετ και οι προσωπικές σχέσεις ήταν μοναδικές. Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα με κορυφαίους παίκτες αλλά και εξαιρετικά παιδιά.”

Μια γνώμη για την τωρινή πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

“Η τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού μου αρέσει, παίζει γρήγορα, θεωρώ ότι κάποιες διαφοροποιήσεις στους ξένους θα έκαναν τη διαφορά. Έχει τον ελληνικό κορμό και αυτή είναι η βάση. Μου αρέσει το γρήγορο μπάσκετ και ο τρόπος που παίζει ο Μπαρτζώκας. Πιστεύω πως του χρόνου η ομάδα θα είναι καλύτερη.”

Μια γνώμη για την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού σε αγωνιστικό επίπεδο;

“Κάθε ομάδα της Α1 θα πρέπει να έχει μια αναπτυξιακή ομάδα στην Α2 για να μπορεί να λέει ότι βγάζει παίκτες και πως τους δίνει πραγματικό χρόνο συμμετοχής. Είναι παράδειγμα αυτό που έχει κάνει ο Ολυμπιακός.”

Μια γνώμη για την απουσία του Ολυμπιακού από την Α1;

“Ο Ολυμπιακός κοστίζει σε όλους που δεν είναι στην Α1, στον κόσμο, στα μεγάλα ντέρμπι, σε αυτούς που αγαπάνε το μπάσκετ. Είναι μια τεράστια απώλεια και η μοναδική φυσική του θέση είναι στην Α1.”

Μια γνώμη για τα όσα συμβαίνουν στην Ομοσπονδία;

“Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε στην Ομοσπονδία, υποβαθμίζει το άθλημα που όλοι αγαπάμε και όλους όσους ασχολούνται με αυτό. Είναι επιτακτική η αλλαγή της σκυτάλης και θα δούμε πραγματικά όποιος και να έρθει, αν αυτό που βιώναμε ήταν οι πραγματικές δυνατότητες του μπάσκετ στη χώρα μας ή αν τα περιθώρια βελτίωσης είναι τεράστια.”

Μερικά λόγια/εμπειρίες από το πέρασμά σου από το ΝΒΑ;

“Όπως είπα ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου το πέρασμα από τους Σιάτλ Σουπερσόνικς, ένας στόχος που δούλευα ασταμάτητα πάρα πολλά χρόνια. Ήταν κάτι μοναδικό, κάτι ασύλληπτο. Έβλεπα βίντεο από παιχνίδια πριν πάω και ξαφνικά μετά από κάποια χρόνια με πάρα πολύ σκληρή δουλειά, κατάφερα να είμαι με τους κορυφαίους στον κόσμο, ήταν μοναδική εμπειρία.

Μερικά λόγια για το πέρασμά σου από τον Ολυμπιακό;

“Το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό και τα τρία χρόνια που έμεινα εκεί ήταν μοναδικά. Ζήσαμε φοβερές στιγμές, με κατακτήσεις, με κύπελλα, με την Ευρωλίγκα… μοναδικές στιγμές με τον κόσμο και με τα παιδιά. Πέρασαν υπέροχα και για πάντα θα έχω φανταστικές αναμνήσεις. Έπαιζα στην Ευρωλίγκα για χρόνια, ανέβηκα επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι μοναδικό για έναν αθλητή να το ζει, μια κορυφαία ομάδα σε τέτοιο επίπεδο και πραγματικά όντας στην ομάδα αυτή άλλαξα επίπεδο στο παιχνίδι μου.”

Μερικά λόγια/εμπειρίες από το πέρασμά σου από τον Ολυμπιακό και κυρίως για τη σεζόν 2011-12 που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού και του ελληνικού πρωταθλήματος;

“Από τις πιο σπουδαίες μπασκετικές σεζόν που έχω περάσει. Μια φοβερή ανατροπή στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ, μια μοναδική εμπειρία. Ήμασταν όλοι νέα παιδιά με απίστευτο πάθος για διάκριση. Ταιριάζει εδώ να πούμε ότι ήμασταν στο σωστό timing, στην κατάλληλη ηλικία, με τον κατάλληλο προπονητή και υπήρχε η κατάλληλη φιλοδοξία από όλους εμάς. Όλα αυτά έφεραν το πρωτάθλημα που ήταν μοναδικό.”

Συναισθήματα/σκέψεις από το μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης εκείνης της σεζόν;

“Είναι σπάνιος ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός στην Κωνσταντινούπολη. Οι πόντοι, τα μπάτζετ των ομάδων, οι συνθήκες… Δεν είναι κάτι που μπορεί να ξαναγίνει εύκολα. Όπως είπα και πριν ήταν φανταστικό το timing. Το ότι το πρωί πήγαμε βόλτα στο Βόσπορο με γιοτ και το απόγευμα κερδίζαμε Ευρωλίγκα (σ.σ. γέλια), είναι κάτι που το συζητάμε ακόμα όταν βρισκόμαστε. Ο κόσμος όπως μας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο… Είναι κάποιες στιγμές που μένουν ανεξίτηλες.”

Μια γνώμη/μερικά λόγια για την εθνική μας ομάδα ενόψει προολυμπιακού αλλά και για την ιστορική επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα;

“Παρακολουθώ την Εθνική και της εύχομαι πραγματικά να καταφέρει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μοναδική εμπειρία για κάθε αθλητή και πρέπει να το ζήσει. Ο Βασίλης είναι από τους σπουδαιότερους παίκτες στον κόσμο, είμαστε τυχεροί που τον βλέπουμε να παίζει και να επιστρέφει στην Εθνική μας ομάδα. Τον θαυμάζω πραγματικά, είναι παράδειγμα για πάρα πολλά παιδιά. Η ιστορία του Βασίλη Σπανούλη και ο τρόπος που αγωνίζεται, αγαπάει και αντιλαμβάνεται το μπάσκετ θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία και στις ακαδημίες όλων των ομάδων μπάσκετ της χώρας.”

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *