Type to search

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουρασάο: Οι μαχητές του Χίντινγκ που ονειρεύονται Μουντιάλ

Share

Το Κουρασάο το έχουμε συναντήσει συνήθως σε εξωτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς που κοστίζουν ακριβά και εμείς χαζεύουμε πίσω από μια οθόνη υπολογιστή τα υπέροχα μέρη του.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από μία χώρα για χαλαρές και εναλλακτικές διακοπές, το ποδόσφαιρο και η εθνική ομάδα έχουν αναπτυχθεί τόσο ώστε μία πρόκριση σε ένα παγκόσμιο κύπελλο δεν είναι ένα τόσο άπιαστο όνειρο.

Σήμερα θέλοντας να ξεφύγουμε από τον πυρετό του Euro που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, αναλύουμε το φαινόμενο του Κουρακάο το οποίο έχει βαλθεί να τρελάνει τον ποδοσφαιρικό πληθυσμό.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΧΙΝΤΙΝΓΚ

Η ομάδα της μικρής εξωτικής χώρας διαθέτει αρκετή ποιότητα και ταλέντο με παίκτες που είναι γνωστοί στο Αγγλικό και Ολλανδικό κοινό.

Ο Κούκο Μαρτίνα είναι το πιο λαμπερό από τα ονόματα του ρόστερ, με θητεία σε Σαουθάπτον και Φέγενορντ. Επίσης ξεχωρίζουν οι αδελφοί Μπακούνια που αγωνίζονται σε Κάρντιφ και Χάντερσφιλντ, ο Ανίτα που έπαιξε για πολλά χρόνια στον Άγιαξ (είχε ακουστεί κάποτε για Παναθηναϊκό), ο τερματοφύλακας Ρουμ που είχε φορέσει τα γάντια της Φέγενορντ και ο Μπένσοπ που παίζει στην Κύπρο και την Πάφο.

Στον πάγκο βρίσκεται ένας Ολλανδός μαέστρος, ο  Γκους Χίντινγκ ο οποίος στα 74 του δεν έχει χάσει την όρεξη του για ποδόσφαιρο. Ο προπονητής του Κουρασάο είχε μια πλούσια καριέρα με περάσματα από Βαλένθια, Ρεάλ Μαδρίτης, Αιντχόφεν και την Εθνική ομάδα της χώρας του. Στο τελευταίο του μεγάλο challenge κατάφερε και έφτιαξε κάπως την εικόνα της καταστροφικής Τσέλσι του 15-16.

Πλέον έχει αναλάβει μία διαφορετική και ιδιαίτερη πρόκληση την οποία εάν την φέρει εις πέρας θα μιλάμε για το μεγαλύτερο προπονητικό του κατόρθωμα εάν αναλογιστούμε την μικρή φήμη του Κουρασάο στο ποδόσφαιρο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ;

Τα πράγματα όμως μόνο εύκολα δεν είναι καθώς είναι λίγο περίπλοκα. Μιλάμε για τρεις φάσεις πρόκρισης, όπου στην πρώτη βλέπουμε τους έξι ομίλους με τις ομάδες από το έξι και κάτω του ranking της Ομοσπονδίας. Οι πρώτοι των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους στην δεύτερη φάση και οι νικητές θα πάνε στην τρίτη φάση όπου θα συναντήσουν το Top-5 του ranking, σε σύστημα πλέι-οφ . Οι τρεις καλύτεροι θα πάνε απευθείας στο Μουντιάλ και ο τέταρτος θα παίξει μπαράζ.

Το Κουρασάο έχει να αντιμετωπίσει αρχικά τις Παρθένες νήσους και την Γουατεμάλα και σε περίπτωση δύο νικών παίρνει την πρώτη θέση του ομίλου και προχωράει στην δεύτερη φάση.

Στη συνέχεια άμα καταφέρει και προκριθεί στα κρίσιμα play-off θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες όπως οι ΗΠΑ, το Μεξικό, η Τζαμάικα και η Κόστα Ρίκα. Σύνολα με παραπάνω εμπειρία και κλάση. Ωστόσο το ποδόσφαιρο πάντα σε αφήνει να ονειρεύεσαι και αυτή η μικρή χώρα έχει μια ιστορική ευκαιρία να γράψει ιστορία.

Και ποιος ξέρει ίσως το 2022 δούμε τους καμικάζι του Χίντινγκ να μάχονται κάτω από τον καυτό ήλιο του Κατάρ..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *