Type to search

Κεντρική ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ ΤΕΝΝΙΣ

Σάκαρρη: Στον 4ο γύρο του Roland Garros!

Share

Το «εισιτήριο» για τον 4ο γύρο του Roland Garros εξασφάλισε το Σάββατο (5/6) η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επικράτησε 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) της Ελίζ Μέρτενς (Νο15).

Αυτή θα είναι η 3η φορά που η Ελληνίδα τενίστρια θα βρεθεί στους «16» ενός Grand Slam και η  στο γαλλικό Όπεν.

Με την 25χρονη πρωταθλήτρια και Νο18 στην παγκόσμια κατάταξη να αντιμετωπίζει τη Δευτέρα (7/6) την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν (Νο5 και φιναλίστ του Roland Garros το 2020). Μάλιστα, με αυτήν της τη νίκη η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 3-3 στις αναμετρήσεις της με τη Μέρτενς.

Στα του αγώνα, το πρώτο σετ άρχισε με σπάσιμο του σερβίς από τη Μέρτενς, η οποία έφτασε το 2-0 στα γκέιμς. Ωστόσο, η Σάκκαρη με ωραίο τένις απάντησε γρήγορα, περνώντας μπροστά με 3-2. Έκτοτε, οι δύο τενίστριες το πήγαιναν γκέιμ-γκέιμ, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να επικρατεί 7-5 σε 68′ με 2/5 μπρέικ πόιντ (έναντι 1/8 της Μέρτενς).

Η Μέρτενς μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ κάνοντας το 1-0 με μπρέικ, με την Ελληνίδα να απαντάει κι αυτή αρχικά με μπρέικ για το 1-1 και εν συνεχεία κάνοντας το 2-1. Εκ νέου γκέιμ-γκέιμ για τις δύο τενίστριες (3-3), με την 25χρονη Βέλγα να συνεχίζει μεν δυνατά για το 4-3, αλλά και τη Σάκκαρη να βγάζει αντίδραση, να κάνει το μπρέικ για το 4-4 και έπειτα το 5-4. Παρόλα αυτά, η Μέρτενς κατάφερε να πάρει το σετ με 7-6.

Το τελευταίο σετ ήταν υπόθεση για έναν ρόλο, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μπαίνει φουριόζα (2-1, 5-1), για να τελειώσει το σετ και το παιχνίδι με6-2.

Επιμέλεια: Καμζέλα Κατερίνα

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *