Type to search

ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πανικός με παίκτριες της εθνικής Σερβίας για ρατσιστική χειρονομία

Share

Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Σερβίας κατηγορούνται για ασέβεια και ρατσισμό.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα που διεξάχθηκε στην Ταϊλάνδη για το Nations League, η Άνα Γιάκσιτς με την Σάνια Τζούρτζεβιτς, ειρωνεύτηκαν τις αντίπαλες της, βάζοντας τα δάχτυλά τους στα πρόσωπά τους και τεντώνοντας τα μάτια τους ήθελαν να «τονίσουν» το χαρακτηριστικό σχήμα που έχουν τα μάτια των ανθρώπων στην ανατολική Ασία.

Αυτή τους η κίνηση δεν πέρασε απαρατήρητη και επίσης είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό σε αγώνα βόλεϊ, όταν οι διεθνείς παίκτριες της Σερβίας, το 2018, ανήρτησαν φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου όλες μαζί κάνουν ακριβώς το ίδιο, όταν είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο.

Από τότε αυτή η κίνηση θεωρήθηκε προσβλητική για την Ασιατική κοινότητα αν και η φωτογραφία έγινε viral στο διαδίκτυο και αμέσως κατακριθήκαν οι Σέρβες βολεϊμπολίστριες.

Στην παρούσα κατάσταση όμως, το θέμα πήρε διαστάσεις και η Τζούρτζεβιτς αποφάσισε να γράψει το εξής στον λογαριασμό της στο Instagram: «Αναγνώρισα το λάθος μου και αμέσως μετά το ματς απολογήθηκα στην ομάδα της Ταϊλάνδης. Ηθελα να στείλω ένα μήνυμα μαζί με τις συμπαίκτριές μου πως πρέπει να αρχίζουμε να παίζουμε άμυνα όπως οι αντίπαλές μας. Δεν ήθελα να φανώ αγενής σε κανέναν».

Ιωάννης Ρούσσος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *