Type to search

ACB Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν Πάμπλο Μπούργος – Τενερίφη 68-92: Ιστορική πρόκριση με ρεσιτάλ μπάσκετ

Share

Η Τενερίφη παρέδωσε ρεσιτάλ μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σαν Πάμπλο Μπούργος, τη διέλυσε με 68-92 και πήρε τη πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Ισπανικού πρωταθλήματος. 

Η Τενερίφη πήρε τη πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Ισπανικού πρωταθλήματος και το έκανε με στυλ. Οι νησιώτες “σκόρπισαν” με 68-92 την Σαν Πάμπλο Μπούργος, παραδίδοντας ρεσιτάλ μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισαν τη σειρά με 2-0.

Τα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα πιο πολύ “έδειχναν” μία τρίτη μάχη ανάμεσα στους δύο, καθώς η κάτοχος του Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ προηγούνταν σταθερά και πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 41-35. Αυτό όμως που συνέβη στο τρίτο δεκάλεπτο έμελλε να καθορίσει μια για πάντα την μοίρα του ζευγαριού. Η Τενερίφη επέστρεψε “νευριασμένη” στο παρκέ και έτρεξε επιμέρους σκορ 11-31. Μπαίνοντας στη τελευταία περίοδο, το +14 (52-66) ήταν μια ασφαλής διαφορά για την ομάδα του Βιντορέτα, η οποία το διατήρησε εύκολα και έφτασε στη νίκη-πρόκριση.

Η Τενερίφη τελείωσε το παιχνίδι σουτάροντας με 67% στα δίποντα (16/24) και 50% στα τρίποντα (15/30). Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Χουέρτας με 20 πόντους, ενώ και οι 18 του Ντούρνεκαμπ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Για την Μπούργος διασώθηκε ο Κράβιτς με 20.

Τενερίφη – Σαν Πάμπλο Μπούργος 2-0

Game 1: Τενερίφη – Σαν Πάμπλο Μπούργος 86-78

Game 2: Σαν Πάμπλο Μπούργος – Τενερίφη 68-92

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *