Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο επιμένων Γερμανός νικά , ντύνοντας την Ευρώπη ξανά μπλέ !

Share

Ο φετινός τελικός του Uefa Champions League , έμελλε να βαφτεί μπλέ χάρι στο Τόμας Τούχελ περσινό φιναλίστ με τα χρώματα της Παρί , που φέτος ήρθε , είδε και κατέκτησε !

Ο Γερμανός προπονητής ύστερα απ’ τη περσινή απώλεια στο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και το επερχόμενο ( κοινή συναινέση )  διαζύγιο με τους Παριζιάνους ,  δέχθηκε πρόταση απ’ την ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και δε δυσκολεύτηκε διόλου να πει το μεγάλο ναι . Η Τσέλσι  λοιπόν , όχι μόνο άρχισε να επανακάμπτει στη Premier League , αλλά ξαφνικά σα σε θαύμα βρέθηκε στο τελικό του Uefa Champions League , 9 χρόνια ύστερα απ’ τη τελευταία κατάκτηση του απ’ τους μπλέ του Λονδίνου .

Απ’ την άλλη πλευρά η Μάντσεστερ Σίτυ του πολύπειρου και άλλοτε κατόχου της διοργάνωσης Πέπ Γκουαρντιόλα , έμελλε να έχει την ίδια τύχη , με τη περσινή Σταχτοπούτα & συνάμα εξίσου οικονομικού ποδοσφαιρικού κολοσσού , που ακούει στο όνομα Παρί Σεν Ζερμέν !

Σα συμπέρασμα λοιπόν , λίγο ο πετυχημένος γάμος με το Τόμας Τούχελ ( που απέφερε ανέλπιστα θετικά αποτελέσματα ) συν φυσικά την μεγάλη  εμπειρία της Τσέλσι ( όνομα με κύρος )  σε τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ( κερδισμένους και μη ) και λίγο η απειρία της ισχυρής κατά τ’ άλλα Μάντσεστερ Σίτυ , αποτέλεσε τη χρυσή συνταγή ώστε μετά από 9 ολόκληρα χρόνια ( 2012 Τσέλσι ) , να ξαναβαφτεί ολόκληρη η Ευρώπη μπλέ !

Για την ιστορία σε ένα αρκετά φτωχό σε εικόνα τελικό , για το όνομα και το κύρος του Uefa Champions League ,  η Τσέλσι επικράτησε με 1-0 χάρι σε γκόλ του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή Χάρβετς  . Το κύριο όμως  χαρακτηριστικό , που θα αφήσει το στίγμα του ανεξίτηλο για πάντα στις μνήμες των φιλάθλων που παρακολούθησαν τους τελικούς των δύο τελευταίων ετών , δεν θα μπορούσε να είναι άλλο , απ’ το όνομα του Τόμας Τούχελ … το Γερμανό ( που δε τον πτόησε ο περσινός χαμένος τελικός ) γύρισε δριμύτερος για να ξαναντύσει την Ευρώπη στα μπλέ !

Γρηγόρης Καρυώτης .

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *