Type to search

EURO 2020 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Κεντρική

Euro 2000: Πώς τους πετσόκοψες έτσι ρε Σέρτζιο;

Share

Μια πρόκριση που άφησε εκτός τη Γερμανία, ένας “δικός μας” πρωταγωνιστής, ένας όμιλος γεμάτος εκπλήξεις.

Η κάτοχος του Euro 1996 Γερμανία, συμμετείχε και στο επόμενο σε όμιλο με Πορτογαλία, Αγγλία και Ρουμανία αλλά τα βρήκε σκούρα.

Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων η Πορτογαλία έχει κερδίσει την Αγγλία του Κέβιν Κίγκαν με 3-2. Επόμενο “θύμα” της η Ρουμανία με 1-0 στο 90+4 με το γκολ του Κοστίνια που μπήκε αλλαγή στο 87′.

Από την άλλη η Γερμανία σε εκείνο το Euro ήταν να την κλαίνε οι ρέγκες. Ισοπαλία με 1-1 απέναντι στη Ρουμανία στη πρεμιέρα και ήττα από τους Άγγλους με 1-0.

Η Ρουμανία την τελευταία αγωνιστική θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να προκριθεί. Οι Γερμανοί θέλουν νίκη απέναντι στους Ίβηρες, σε συνδυασμό με τη νίκη των Ρουμάνων αλλά με μικρότερο σκορ για να περάσουν στην επόμενη φάση. Ποιος να φανταστεί ότι τελικά, στο αντίο του Λόταρ Ματέους από την εθνική του ομάδα θα είχε υποστεί “κηδεία” από έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος σε 30 εμφανίσεις στη Σέριε Α είχε πετύχει μόλις 2 γκολ.

Στο 35′ η κόντρα από την προσπάθεια του Παουλέτα ευνοεί τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο και με κεφαλιά ο τότε εξτρέμ της Λάτσιο ανοίγει το σκορ. Στο 54′ με σουτ εκτός περιοχής εκμεταλλευόμενος το λάθος του Καν έκανε το 2-0. Ήρθε και το κερασάκι στη τούρτα στο 71′ όταν σκόραρε ξανά και απέκλεισε τους Γερμανούς. Είναι ο μοναδικός παίχτης που έχει πετύχει χατ-τρικ απέναντι στη Nationalmannschaft μέχρι σήμερα. Τελικά οι Πορτογάλοι τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο με 9 βαθμούς, έφτασαν ως τα ημιτελικά χάνοντας στην παράταση από τη Γαλλία. Οι Ρουμάνοι τερμάτισαν δεύτεροι με 4 αφού κέρδισαν τους Άγγλους με 3-2 την τελευταία αγωνιστική αφήνοντας εκτός τα “λιοντάρια” και τη Γερμανία.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε αρκετά “δικά μας” πρόσωπα από πλευράς Πορτογαλίας. Πρώτος από όλους, ο ήρωας εκείνης της βραδιάς, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη διετία 2008-2010. Ο Πάολο Σόουζα που έχει πετύχει το αλησμόνητο γκολ με απευθείας φάουλ στο 3-1 απέναντι στη Γιουβέντους με τον Παναθηναϊκό το 2001. Ο Πάολο Μπέντο που ήρθε ως προπονητής στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2016-2017 και τέλος ο Ρικάρντο Σα Πίντο, προπονητής του Ατρόμητου το 2017.

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *