Type to search

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ανδρών: Οι πρώτες κλήσεις του Πιτίνο για το Προολυμπιακό τουρνουά

Share

Χωρίς τους Έλληνες που έχουν ακόμα υποχρεώσεις με τις ομάδες τους έγιναν οι πρώτες κλήσεις του Ρικ Πιτίνο για την προετοιμασία για το Προολυμπιακό τουρνουά. Επισημοποιήθηκε η επιστροφή του Σπανούλη, μέσα ο Πρίντεζης και ο Σλούκας. 

Σε ρυθμούς Προολυμπιακού τουρνουά μπαίνει η Εθνική ομάδα, με τον Ρικ Πιτίνο να πραγματοποιεί σήμερα (1/6) τις πρώτες του κλησεις για την έναρξη της προετοιμάσιας, η οποία ξεκινάει από αύριο Τετάρτη. Ο Αμερικανός προπονητής άφησε εκτός αρχικής προεπιλογής τους Έλληνες παίκτες που έχουν ακόμα υποχρεώσεις με τις ομάδες και οι οποίοι θα ενσωματωθούν με την λήξη αυτών.

Επισημοποιήθηκε η επιστροφή, μετά το 2015, του Βασίλη Σπανούλη, ενώ τον αρχηγό του Ολυμπιακού ακολούθησαν και οι συμπαίκτες του στους “ερυθρόλευκους” Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Στην προεπιλογή βρίσκεται επίσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά οι αρχικές κλήσεις του Ρικ Πίτινο: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Καββαδάς, Γιάννης Αθηναίου, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο

Η Εθνική θα ταξιδέψει στην Βικτόρια του Καναδά για να διεκδικήσει την πρόκρισή της μετά το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι τοποθετημένη στον πρώτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Εθνική ομάδα και την Κίνα. Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Πριν ωστόσο αναχωρήσει για να αγωνιστεί στο προολυμπιακό, θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο του τουρνουά “Ακρόπολις Eurobank” απέναντι σε Μεξικό (18/6), Πουέρτο Ρίκο (19/6) και Σερβία (20/6).

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *