Type to search

WRC Κεντρική ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Ράλι Ακρόπολις 2021: Αναλυτικά το πρόγραμμα του εθνικού μας αγώνα

Share

Ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες το πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις,του ένατου κατά σειρά αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι καθώς κλήθηκε να αντικαταστήσει το Ράλι Χιλής το οποίο ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 και των ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν στην χώρα.

Η δράση θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης με το shakedown στην βάση του αγώνα στην Λαμία μήκους 4,3 χιλιομέτρων στις 08:01.Την ίδια μέρα στις 17:45 το απόγευμα θα γίνει η καθιερωμένη τελετή εκκίνησης στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στην συνέχεια θα έχουμε μια υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας με την τοποθεσία να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει στις 10:18 το πρωί από την ειδική διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων μήκους 17,99 χιλιομέτρων.Περίπου μία ώρα αργότερα,στις 11:11 τα πληρώματα θα μεταφερθούν στην ειδική διαδρομή “Λουτράκι” μήκους 19,4 χιλιομέτρων.Μετά το καθιερώμενο διάλειμμα για το Tyre Fitting Zone που θα γίνει στα παράλια του Λουτρακίου,θα έχουμε την επανάληψη της ειδικής “Άγιοι Θεόδωροι” με την προσθήκη των ειδικών διαδρομών “Ελάτεια” και “Θήβα” και κάπως έτσι κλείνει το δεύτερο σκέλος.

Καθ’όλη την διάρκεια του Σαββάτου την τιμητική του στο πρόγραμμα έχει η Κεντρική Ελλάδα με τις ειδικές διαδρομές “Παύλιανη”,”Ελευθεροχώρι”,“Γραβιά” και “Βωξίτες” να κυριαρχούν ξυπνώντας μνήμες από τα ράλι των αρχών της δεκαετίας του 2000.

Τέλος την Κυριακή είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τρεις ειδικές διαδρομές(ουσιαστικά είναι δύο απλά η μια θα γίνει δύο φορές) με την μια να λέγεται “Πύργος” και την ιστορική διαδρομή “Ταρζάν”.

Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα σας προτείνω να δείτε το αφιέρωμα που ανέβηκε στο Sportreview πριν από περίπου δύο μήνες στο οποίο παρατίθενται κάποια στοιχεία για τον εθνικό μας αγώνα καθώς και οι νικητές του από το 1953 μέχρι το 2019.

Ως τότε σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε!

Link: https://www.sportreview.gr/?p=8135

 

Επιμέλεια: Χρήστος Σ.Κονδύλης

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *