Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οργισμένος Ίρβινγκ με τους φιλάθλους: “Ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε ανθρώπινο ζωολογικό κήπο!” (vid)

Share

Ο αγώνας των Μπόστον Σέλτικς με τους Μπρούκλιν Νετς κέντρισε την προσοχή για τους λάθος λόγους αφού ένας φαν των “Κελτών” επιχείρησε να χτυπήσει τον Καϊρί Έρβινγκ με ένα μπουκάλι νερό χωρίς ωστόσο να τον πετύχει με τον ίδιο εν τέλει να συλλαμβάνεται από την αστυνομία του γηπέδου.

 

Το γεγονός αυτό έκανε εξάλλο τον σταρ των Νετς ο οποίος ξέσπασε με τις εξωγηπεδικές αυτές συμπεριφορές αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και πως ο κόσμος δε δείχνει κανένα σεβασμό προς τους αθλητές, αντιμετωπίζοντάς τους σαν να τους βλέπει σε ανθρώπινο ζωολογικό κήπο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Μπορείς να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό. Πλήρωσαν το εισιτήριό τους και μπράβο τους. Είμαι ευγνώμων που ήρθαν στο γήπεδο να δουν ένα παιχνίδι. Αλλά δεν είμαστε θέατρο, δεν πετάς ντομάτες σε κάποιον ή άλλα πράγματα σε ανθρώπους που παίζουν.

Πιστεύω ότι χειριστήκαμε καλά το περιστατικό με το μπουκάλι ως ομάδα, γιατί θα μπορούσαν πολλά πράγματα να πάνε στραβά. Τα αδέλφια μου ήταν γύρω μου. Απλώς θέλω να πάω σπίτι στην οικογένειά μου.

Βλέπουμενα έχουν επιστρέψει περιστατικά που συνέβαιναν στο παρελθόν. Αυτό γινόταν πάντα, ιστορικά, όταν καλλιτέχνες και αθλητές αντιμετώπιζαν ένα είδος ρατσισμού, με τον κόσμο να συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε ανθρώπινο ζωολογικό κήπο.

Το να πετάς πράγματα σε κόσμο λέει πολλά. Υπάρχει ένα σημείο που απλώς η κατάσταση έχει ξεφύγει. Λέμε ότι είμαστε άνθρωποι, είμαστε άνθρωποι, αλλά δεν μας συμπεριφέρονται σαν να έχουμε δικαιώματα όταν είμαστε το παρκέ.

Υπάρχει ένα είδος ρατσισμού. Αυτά που λένε οι φίλαθλοι δεν αφορούν το παιχνίδι, αλλά μιλάνε για την μαμά σου ή το πώς μοιάζεις. Παίζω αυτό το άθλημα γιατί μου αρέσει και είναι αναπόφευκτο να έχεις φιλάθλους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Όταν νιώθεις ότι δεν σε σέβονται δεν νιώθεις καλά. Έχουμε στιγμές στο παρελθόν που κάποιοι έχουν πάει εξέδρα, αλλά αυτό είναι λάθος. Πρέπει να μένουμε ψύχραιμοι, γιατί αυτό θα χαλάσει την εικόνα μας”.

Να σημειωθεί βέβαια, πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν πρωτόγνωρο για το ΝΒΑ μιας και στα φετινά Playoffs είχαμε παρόμοιες συμπεριφορές στο “Madison Square Garden” των Νιου Γιορκ Νικς όπου στο πρώτο ματς της Νέας Υόρκης με τους Ατλάντα Χοκς, οι φίλαθλοι έβριζαν ανελλιπώς τον Τρέι Γιανγκ ενώ στο δεύτερο ματς ένας φίλαθλος από την θέσεις κοντά στο παρκέ τον έφτυσε. Επιπλέον, παρόμοια αντιμετώπιση είχε και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ όταν αποχωρώντας από το παρκέ του γηπέδου των Σίξερς και κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια, ένας φαν της Φιλαδέλφεια του πέταξε ποπ κορν κάνοντας τον δυναμικό γκαρντ της Ουάσινγκτον έξω φρενών.

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *